Ексклюзиви
понеділок, 11 лютого 2019 21:45

Британський режисер зняв фільм про Революцію гідності

Британський режисер зняв фільм про Революцію гідності
Документальний фільм "Київ незламний" режисера Філа Стронгмена розповість про Революцію гідності та митців, що брали в ній участь. Фото: kievfashionpeople.com

Британський режисер Філ Стронгмен представить у Києві документальний фільм "Київ незламний" про Революцію гідності. Прем'єрний відкритий показ стрічки відбудеться 18 лютого у Культурному центрі "Дім Майстер Клас".

"Київ незламний" присвятили подіям Майдану з листопада 2013-го до лютого 2014-го, митцям, які брали в ньому участь, і впливу революції на художників, фотографів, скульпторів, музикантів, кінооператорів та на Східну Європу загалом. До створення стрічки долучилися, зокрема, харківський художник Роман Мінін, київська піаністка і художниця Владислава Бучко і харківський скульптор Сергій Шауліс.

"Україна - це загадкове місце, "Володар перснів" зі своїм власним Мордором по сусідству, - каже режисер Філ Стронгмен. - У фільмі "Київ незламний" ми спіймали унікальний момент в європейській культурній історії. Як молоді митці нації - учасники трагічної, але успішної Революції гідності Євромайдану - починають вільно виражати себе. Вони цього досягли, незважаючи на життя на кордоні нової війни.

Дивовижно, як розпочата студентами й художниками революція повалила такий жорстокий уряд. Україна завжди була культурним центром, а після Майдану вона ще більше зросла в мистецтві. Ця енергія мала бути зафіксована. Ми півтора року працювали над цим фільмом, не було жодного фінансування. Тільки я і команда. Комусь я зміг трохи заплатити, але здебільшого вони приїжджали до Києва, закохувалися в нього й казали: "Я у справі". У картині я хотів показати різних людей, переважно молодих, яких мало хто знає навіть у Києві, але вони роблять велику роботу. Мені цікаво зобразити цю молодість, зафіксувати їхній дух до того, як вони стануть відомими".

Стрічку знято в манері поєднання кліпу, інтерв'ю та репортажу. Слоган - "Революція. Культура. Забута Європою війна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вийшов фільм про Україну очима японця

Філ Стронгмен - британський режисер, журналіст, письменник, фотограф, діджей. Серед його робіт - документальний фільм "Анархія: Малкольм МакЛарен та Вів'єн Вествуд" 2013 року про менеджера гурту Sex Pistols Малкольма МакЛарена і вплив панку на сучасну культуру.

Зараз ви читаєте новину «Британський режисер зняв фільм про Революцію гідності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі