Ексклюзиви
середа, 19 квітня 2017 16:00

Британський генерал описав сценарій Третьої світової проти Росії

Автор: lenta.ru
  Британський генерал Річард Ширрефф презентує в Україні книгу "Війна з Росією"
Британський генерал Річард Ширрефф презентує в Україні книгу "Війна з Росією"

Британський генерал Річард Ширрефф у травні приїде до української столиці. Візьме участь у презентації своєї книжки "Війна з Росією". Це розповідь про ймовірний сценарій Третьої світової війни. Українською мовою книга вийшла у "Видавничій групі КМ-Букс".

Про це повідомляє tsn.ua.

"Мета цієї книги - розвіяти поширений серед українців міф про те, що Захід намагається домовитися з Росією. І зробити це без урахування інтересів України. Політикам вона допоможе зрозуміти, чого слід чекати від Росії. Річард Ширрефф створив та описав модель можливого війського зіткнення країн Північноатлантичного альянсу з Російською Федерацією", - розповів видавець Ярослав Маринович.

Автор: tsn.ua
  Британський генерал Річард Ширрефф презентує в Україні книгу "Війна з Росією"
Британський генерал Річард Ширрефф презентує в Україні книгу "Війна з Росією"

Ширрефф протягом семи років обіймав вищі командні посади в НАТО. Він переконаний, що російський президент не зупиниться на анексії Криму та війні на Донбасі. А піде далі, зокрема, у країни Балтії. Навколо цієї версії розгортається сюжет. Дія відбувається у Латвії весною та влітку 2017 року. Через недооцінку ризиків та низку політичних помилок НАТО та Захід стикаються з катастрофічною війною з Росією.

"Стимулом для написання твору стали дії Володимира Путіна під час анексії Криму та окупації Донбасу. Мушу визнати, що життя виявилося більш несподіваним, ніж моя вигадка.

Ми стали свідками масштабного застосування російських військ у Сирії. А також спроби використати на свою користь кризу з біженцями в Європі з метою дестабілізації Євросоюзу. Знаємо про активність Росії в кіберсфері. Зокрема про організацію таких атак на сервери Демократичної партії Сполучених Штатів. Усе це надзвичайні події", - сказав Річард Ширрефф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забужко назвала Кремль "світовим гопником"

Колишній заступник Верховного головнокомандувача Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Річард Ширрефф буде в Україні 17-19 травня. Презентація книги відбудеться 18 травня в рамках щорічного міжнародного книжкового ярмарку "Книжковий арсенал".

Також Ширрефф відвідає Київський військовий ліцей ім. Івана Богуна. Зустрінеться з учнями та Героєм України, генерал-лейтенантом Ігорем Гордійчуком, прочитає лекцію для студентів національного університету ім. Тараса Шевченка та візьме участь у круглому столі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська актриса виступить у Харкові після гастролей анексованим Кримом

Письменниця Оксана Забужко розповіла, як у 1990-х на Донбасі починали впровадження пропаганди "русского мира". Чого ще бракувало там, окрім українських книжок. А також, що таке "сталінський мем".

Зараз ви читаєте новину «Британський генерал описав сценарій Третьої світової проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі