середа, 19 квітня 2017 11:58

"Українських книжок на Донбасі не було" - Забужко

"Українських книжок на Донбасі не було" - Забужко
"Пропаганда "руського мира" на Донбасі починалася ще з 1990-х" - Забужко. Фото: telegraf.com.ua

Письменниця Оксана Забужко розповіла, як у 1990-х на Донбасі починали впровадження пропаганди "русского мира".

"Українських книжок на Донбасі не було. Вже тоді панував тотальний контроль російського монополіста. 1997 року видавець хотів зайти до мереж книгорозповсюдження з українською книгою. Там повідомили, що всю книжкову дистрибуцію на Донбасі контролює російський монополіст. Усе українське не підходило для Донбасу. Не було не те, що памятника Василю Стусу, навіть ресторану української кухні", - сказала Забужко в інтерв'ю "Апострофу".

"З 2009 року цей контроль поширили на вісім українських областей. Саме їх російський уряд планував окупувати і об'єднати у "Новоросію". Україна має суттєву перевагу в інформаційній війні з Росією. Правда коштує набагато дешевше брехні. Поширення брехні та її маскування вимагає мільярдів", – додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оксана Забужко розповіла про "сепаратизм" на Закарпатті

Треба відмовитися від сталінського мема "хто залишився на окупованій території, той ворог". Ось це і є "совок". Існує тисяча причин, чому людина не може виїхати із зони військових дій і до останнього сподівається, що "якось воно буде". Про це нещодавно письменниця Оксана Забужко розповіла в інтерв'ю.

Зараз ви читаєте новину «"Українських книжок на Донбасі не було" - Забужко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі