пʼятниця, 11 серпня 2017 18:28

Брати Капранови презентують дослідження "Майдан. Таємні файли"

Брати Капранови презентують дослідження  "Майдан. Таємні файли"

У київському видавництві "Нора-Друк" вийде роман-дослідження братів Капранових

"Майдан. Таємні файли" .

"Настав час отримати правду про Майдан, , - каже письменник Віталій Капранов. - Адже парадокс у тому, що всі ми там були, та ніхто не знає істини. Не було такої людини яка могла бачити всю картину одночасно.

Перебувати в Будинку профспілок, на Грушевського, на сцені Майдану, в Харкові та Донецьку під час штурму обладміністрацій. Вирішили зібрати свідчення тих хто був у вирішальних точках у ключові моменти. Опитали більше півтора десятки людей.

Настав час отримати правду про Майдан, - каже письменник Віталій Капранов. - Адже парадокс у тому, що всі ми там були, та ніхто не знає істини. Не було такої людини яка могла бачити всю картину одночасно

У книгу увійшло 20 файлів журналістський сюжетів та розслідувань. Ми відповідаємо на питання: "Хто готував Майдан?", "Коли це все почалося?", "Чому так багато людей вийшло?", "Хто фінансував Майдан?", "Хто готував російську весну?", "Хто стріляв у Нігояна?".

Несподівано знайшли свідка, який витягував пораненого Сергія Нігояна. Бачив стріляючого по ньому з боку пам'ятника Лобановському міліціонера.

Коли захопили Міністерство юстиції та Міністерство енергетики всі кричали - "зрада" та "провокація". Прийшли до Олександра Данилюка з громадського руху "Спільної справа".

Він цим керував. Хотіли аби пояснив свою позицію. Були у Дмитра Яроша, до якого багато питань. Спілкувалися із Сергієм Жаданом, який розповів чому Харків не став Донецьком. Свідки подій із Криму та Донецька пояснювали, що призвело до окупації. Депутат Микола Мартиненко заявив, що фінансував Майдан, отже мусив розказати, як все було насправді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили виставку, присвячену Герою Небесної Сотні

Ми рік працювали над свідченнями. Ідею книги отримали під час роботи над програмою журналістських розслідувань "Брат за брата".

Наша мета бути неупередженими, ми не заангажовані політично. Не любимо владу. Адже на кожну оповідь свідка наводимо інформаційне повідомлення зі ЗМІ, яке нагадує та підтверджує наведений факт. Спеціально зводили разом людей які одне одного не люблять. Наприклад, свідчення Олега Тягнибока та Олександр Данилюка, які стріляли один в одного на Майдані.

Шокуючу інформацію приводимо в книзі про те, хто був замовником "Небесної сотні". Два незалежних свідки спілкувалися із представниками Європи, аби Західні партнери втрутилася в ситуацію на Майдані. Мова йшла про те, що для них п`ять вбитих мало, двадцять також, зійшлись на цифрі сто, тоді полягла наша "Небесна сотня". А ми говоримо, що: "Європа нам допоможе".

Спеціальний гість книжкової виставки - Музей-майстерня Івана Кавалерідзе: до 130-ої річниці від дня народження Майстра.

Програма виставки містить чимало цікавих заходів і зустрічей, зокрема:

• Максим МУЗИКА, ветеран АТО, офіцер спецназу - творчість під час війни; • Валерій ПЕКАР, громадський діяч, підприємець, викладач бізнес-шкіл kmbs та LvBS - вечір української ділової літератури;

• Андрій БУРЛУЦЬКИЙ, бізнес тренер з техніки мовлення та публічних виступів, кандидат мистецтвознавства (Ph.D.), доцент, голос провідних телеканалів України, - з майстер класом "Арсенал оратора – ефективні комунікації"; • Євген МАГДА, політичний експерт, історик, журналіст, - з презентацією нової книги "Гібридна агресія Росії: уроки для Європи" і багато інших.

Презентація книги "Майдан. Таємні файли" відбудеться 1 вересня на книжковій виставці "Читай UA" в київському "Українському домі".

Зараз ви читаєте новину «Брати Капранови презентують дослідження "Майдан. Таємні файли"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі