неділя, 08 липня 2012 04:56

Брат Габріеля Гарсіа Маркеса розповів про тяжке захворювання письменника

Брат Габріеля Гарсіа Маркеса розповів про тяжке захворювання письменника
Габріель Гарсіа Маркес. Фото: taninfo.ru

Знаменитий колумбійський письменник, володар Нобелівської премії з літератури Габріель Гарсіа Маркес важко хворий, повідомляє BBC News в суботу, 7 липня. Як розповів брат письменника Хаїм Гарсіа Маркес на зустрічі зі студентами університету в Картахені, 85-річний Габріель Гарсіа Маркес страждає від старечого недоумства.


"У нього проблеми з пам'яттю. Іноді я плачу, розуміючи, що втрачаю його", - сказав брат письменника, додавши, що через проблеми зі здоров'ям Габріель Гарсіа Маркес більше не може писати.


Брат письменника також повідомив, що Маркес знаходиться в задовільный фізичній формі і "зберігає властиве йому почуття гумору і ентузіазм".


У колумбійських ЗМІ, повідомляє BBC News, раніше неодноразово з'являлися повідомлення про важке захворювання знаменитого письменника, проте офіційного підтвердження цих відомостей до цього моменту не було.


Габріель Гарсіа Маркес є однією з ключових фігур латиноамериканського "літературного феномену" 1960-х років. Найбільш відомою роботою колумбійського письменника вважається роман "Сто років самотності".

Зараз ви читаєте новину «Брат Габріеля Гарсіа Маркеса розповів про тяжке захворювання письменника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі