середа, 10 грудня 2008 16:05

Габріель Гарсія Маркес пише новий роман

Знаменитий колумбійський письменник, лауреат Нобелівської премії Габріель Гарсіа Маркес пише новий роман.

Роман буде про любов. "Маркес написав чотири варіанти і тепер, як мені сказав, намагається витягнути з кожного найкраще", - повідомив Плініо Апулейо Мендоса - колега і близький друг прозаїка пресі. Він відзначив, що Маркес почав відноситися до себе надзвичайно вимогливо і критично.

"Чутки про те, що новий роман Маркеса близький до завершення, з"явилися на початку нинішнього року. Вчора літературні агенти письменника заявили, що дата публікації поки не назначена", - сповіщає газета.

Нагадаємо, два роки тому письменник оголосив, що більше не писатиме. Тоді в 2006 році автор "Ста років самоти" заявив, що "вперше за все своє життя не написав ні рядка".

Тепер, проте, прозаїк уточнив, що тимчасова пауза в його творчості була пов"язана не з відсутністю натхнення, а з нестачею ентузіазму. "У мене ніколи не було проблем з сюжетом. Просто люди почали помічати, що я більше не вкладаю в свої твори душу".

Гарсіа Маркес народився 6 березня 1927 року в колумбійському містечку Аракатака (департамент Магдалена). У віці 12 років Габріель отримав стипендію і почав навчання в ієзуїтському коледжі містечка Сипакира, за 30 км на північ від Боготи. Перервавши навчання раніше терміну, в 1950 році, вирішив присвятити себе журналістиці і літературі. У 1961 році у нього виходить повість "Полковникові ніхто не пише", в 1966 році - роман "Лиха година". Світову популярність йому приніс роман "Сто років самоти" (1967), повідомляє Guardian Unlimited.

Зараз ви читаєте новину «Габріель Гарсія Маркес пише новий роман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути