пʼятниця, 06 квітня 2012 20:30

Бойченко написав книгу про тих, кого найбільше любить

Бойченко написав книгу про тих, кого найбільше любить
Фото: meridiancz.com

Письменник Олександр Бойченко написав нову книжку - "Мої серед чужих". Нову книгу публіцист присвятив своїм улюбленим зарубіжним письменника і філософам.

За словами Бойченка, в неї увійшли 20 творів з його першої книжки "Шатокуа плюс".

"Я би сказав, що це галерея портретів відомих письменників і філософів зарубіжних, - розповів Олександр Бойченко Gazeta.ua. - Там нема жодного українця. Відносно легкі тексти. Майже журналістське. але все-таки на основі літературознавства. Там є зо 2 десятки текстів з "Шатокуа плюс", які я вважав найкращими і найважливішими. А ще 50 з чимось додав нових. Пишу про Ніцше, Канта, Сократа, Марка Аврелія, Хемінгуея, Фолкнера, Селінджера, Кізі. Це тексти. які насправді писалися протягом 10-ти років. Дуже багато поляків - польськими авторам присвячую третину сторінок. Тому книжка вийшла за часткової фінансової підтримки посольства Польщі в Україні. Я до них звернувся, і вони відреагували на те, що там багато польських авторів і просто допомогли видавництву фінансово".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книгу Андрія Любки видали в Австрії

Олександр зізнається, що найбільш своїм серед чужих вважає американського письменника Джерома Девіда Селінджера, і через це писати про нього авторові було найважче.

"Ті, кого найбільше любиш. і ті, про кого найкраще писати - це не завжди те саме. Про Селінджера мені писати було дуже важко, тому ще це настільки улюблений письменник, що ця любов тебе паралізує під час писання. Відчуваєш, що не дотягуєш до його рівня і не дотягуєш до рівня своєї любові до нього. Пишеш гірше, ніж відчуваєш. Натомість там є єдиний автор, якого я якраз не дуже люблю - Джонатан Фойєр. То про нього написати було набагато легше. Критикувати взагалі набагато легше, ніж зізнаватися в любові", - каже письменник.

18 квітня презентація книги "Мої серед чужих" відбудеться у Львові, 19 квітня - в Івано-Франківську, 24 квітня - у Києві, 25 квітня - у Вінниці.

Зараз ви читаєте новину «Бойченко написав книгу про тих, кого найбільше любить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі