четвер, 06 червня 2013 09:30

"Богоматір" Реріха стала найдорожчою російською картиною в історії

Автор: Фото: Bonhams
  "Труди Богоматері" Миколи Реріха
"Труди Богоматері" Миколи Реріха
Картина "Труди Богоматері" Миколи Реріха була продана на торгах аукціонного дому Bonhams в Лондоні за 7,88 мільйона фунтів стерлінгів. Ціна перевищила попередній рекорд на картини російських художників більш ніж на три мільйони фунтів.

"Робота Реріха була продана за 7 мільйонів 881 тисячу 250 фунтів стерлінгів. Покупець знаходився в кімнаті. Це світовий рекорд для картини російського художника, проданої на аукціоні. Ми в захваті", - сказав глава прес-служби аукціонного дому Джуліан Роуп.

Остаточна ціна включає винагороду, яка покупець заплатить аукціонному дому.

Продаж роботи Реріха побив рекорд, встановлений всього два дні тому: картина Іллі Машкова "Натюрморт з фруктами" була продана на торгах аукціонного дому Christies за 4 мільйони 765 тисяч 875 фунтів стерлінгів.

"Труди Богоматері" є центральним полотном серії, що включає також відомі картини "Богоматір Оріфламма" (1932) і "Богоматір Захисниця" (1933), в якій Реріх задумав здійснити "синтез всіх іконографічних уявлень" про Богоматері і створити збірний образ жінки-матері, рятівниці всього людства. Пізні зменшені варіанти-повторення картини, представленої на торгах, знаходяться в музеї Реріха в Нью-Йорку і в Латвійському національному музеї в Ризі.

Зараз ви читаєте новину «"Богоматір" Реріха стала найдорожчою російською картиною в історії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі