середа, 13 червня 2012 13:24

Блокбастер "Прометей" матиме продовження

Блокбастер "Прометей" матиме продовження
Рідлі Скотт каже, що з самого початку роботи над "Прометеєм" він точно знав, що у нього буде продовження. Фото: filmpro.ru

Одна з найбільш очікуваних картин року йде в кінотеатрах усього світу. "Прометей" Рідлі Скотта глядачі зустріли з неприхованим захопленням. Ще до виходу фільму багато хто вважав його гарним і страшним одночасно.

"Прометей" спочатку планувався, як приквел (розповідь про події, які передують чомусь — ред.) "Чужого", але Рідлі Скотт вирішив розвинути сюжет фільму до самостійної історії, у якій може бути продовження.

Сценарист фільму Деймон Лінделоф вважає "Прометей" напіввступом до "Чужого", який може відкрити для глядача нові деталі і в той же час стати окремою історією зі своєю сюжетною лінією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Педро Альмодовар зніме комедію з Пенелопою Крус

У той же час режисер Рідлі Скотт каже, що з самого початку роботи над "Прометеєм" він точно знав, що у нього буде продовження.

"Мені здається, що один фільм не може відповісти на всі питання, а недомовленість залишає поганий осад. Занадто багато матеріалу потрібно було вкласти в невеликий хронометраж. Мені б дуже хотілося залишити персонаж Елізабет Шоу відкритим для нових подій, думаю, нам є, що додати до першої частини", - сказав він.

Лінделоф повністю згоден з Рідлі Скоттом. Він вважає, що в картині залишилося багато таємничого і продовження стрічки додасть цілісності всієї історії.

"Можна сказати, що "Прометей" має двох дітей: один — це "Чужий", а інша дитина буде рости і поки незрозуміло, що з нею стане. Загалом, продовження у "Прометея", швидше за все, буде, інакше у глядачів так і залишиться занадто багато питань, на які стрічка не відповідає прямо. Рідлі з самого початку був зацікавлений в тому, щоб не прописувати деякі сцени до кінця. Він відразу хотів залишити трохи матеріалу для наступної частини. Але я знав, ми повинні бути обережні з економією подібного роду. Навіть не маючи продовження, фільм повинен бути цікавий глядачам", - зазначив сценарист.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автор "Сімпсонів" поселив своїх героїв у вигаданому місті

У вересні 2012 року "Прометей" з'явиться на Blu-Ray. Диск міститиме додаткові 20 хвилин матеріалу. Рідлі Скотт обіцяє щось більше, ніж просто копію фільму.

Тим не менш, сценарист картини Деймон Лінделоф поки офіційно не підтвердив свою участь в роботі над продовженням "Прометея", але кілька разів повторював, що може бути зацікавлений таким проектом:

Нещодавно стало відомо, що Деймон Лінделоф займеться доопрацюванням сценарію "Світової війни Z" Марка Форстера з Бредом Піттом у головній ролі. Зйомки продовжили на сім тижнів, в результаті прем'єра відкладається до наступного літа. Студія сподівається, що Лінделоф врятує ситуацію.

Незважаючи на прохолодні відгуки, більшість критиків визнає дивовижну якість і реалістичність зображення в новому фільмі Рідлі Скотта. , - отметил сценарист.

Зараз ви читаєте новину «Блокбастер "Прометей" матиме продовження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі