понеділок, 11 червня 2012 17:29

5 акторів, які найбільше сподобались продюсеру Денису Іванову на Каннському фестивалі
5

Денис Іванов, 33 роки, продюсер, генеральний директор Одеського кінофестивалю

Мадс Міккельсен, "Полювання" Томаса Вінтерберга. Отримав "Золоту пальмову гілку" за кращу чоловічу роль.

Автор: Фото: openspace.ru
 

Є одним із кращих європейських акторів зараз. Фільми за його участі треба дивитися.

У "Полюванні" після важкого розлучення його герой 40-річний Лукас намагається заново влаштувати своє життя. Зустрічає жінку, налагоджує стосунки зі своїм сином-підлітком Маркусом, змінює роботу. Влаштовується вихователем у дитячий садок. Тут його безпідставно звинувачують у педофілії. Протягом фільму герой проходить багато психологічних випробувань і дуже змінюється. Лукас на початку фільму і Лукас в кінці — два різні чоловіки. Вінтерберг дуже точно передав всі зміни у характері свого героя, які бачимо на екрані у жестах, міміці, ході.

Кілліан Мерфі, "Червоні вогні" Родріго Кортеса.

Автор: Фото: kino.oboz.ua
 

У Каннах був закритий показ цього фільму на кіноринку. На Одеському фестивалі покажемо його в рамках гала-прем'єр. Мерфі грає університетського працівника. Викриває фокуси, якими користуються шарлатани аби довести, що вони екстрасенси. Більшість акторів грають одноманітні ролі. Наприклад, Джонні Депп рідко втілює на екрані багатогранні образи. Але на нього хочеться дивитися ще і ще, бо має шалену харизму. Шквал критики отримав Сергій Безруков за роль Висоцького. Має різні рівні робіт, не є геніальним актором, але береться за такі різнопланові ролі, що не кожен згодиться. Тому є явищем для російського кіно.

Мерфі дуже перспективний актор, бо має і техніку, і харизму.

Маріон Котіяр, "Ржавчина і кістка" Жака Одіара.

Автор: Фото: jetsetter.ua
 

Була одною з основних претенденток на "Золоту пальмову гілку". Після нещасного випадку головна героїня - довгонога красуня стає безногим інвалідом. Наскільки тонко все зробили, що протягом всього фільму навіть думки не виникає, що Котіяр здорова, гарна жінка. Єдиним критерієм професіоналізму актора протягом століть лишається правдоподібність його реакцій на різні ситуації. Чим складніша ситуація, тим вищий клас актора. Котіяр настільки глибоко ввійшла у роль, що жодного разу не засумнівався у тому, що відбувалося на екрані.

Міа Васіковська, "Без закону" Джона Хілкоута.

 

Її кар'єра дуже стрімко розвивається. Вона зіграла епізодичну роль доньки пастора Берти. З'являється на екрані всього декілька разів. Але повністю заповнює його собою. Відірвати очей неможливо від неї. Багатообіцяюча актриса, яку вже придивилися видатні режисери. Хороших молодих акторів насправді дуже мало. Вона австрійка, але перебралася в США. Така міграція акторів і досі закономірна. Голлівуд — це серйозна акторська школа. Актори працюють там, де є з ким працювати. Українські професіонали йдуть на експорт у сусідню Росію. Богдана Ступку там вважають вітчизняним актором.

Едвард Нортон, "Королівство повного місяця" Уеса Андерсона.

Автор: Фото: filmz.ru
 

Грає багатоликих персонажів, тому може розраховувати на довготривалу акторську кар'єру. Рано чи пізно всі стають занадто старими для Джеймсів Бондів і коханців. І ті різнопланові ролі, що напрацювали в Європі дають їм можливість зніматися ще. Згадати хоча б Макса фон Сюдова. Взяв участь у багатьох однопланових голлівудських проектах. Коли перестав бути статним рицарем, його кар'єра не закінчилася, і досі продовжує грати. Однаково добре грає як безпорадного батька-добряка, так і старого негідника.

Зараз ви читаєте новину «5 акторів, які найбільше сподобались продюсеру Денису Іванову на Каннському фестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі