пʼятниця, 16 грудня 2011 14:58

Біля університету Шевченка палили долари та євро
6

Фото: Фото: Андрій ЖИГАЙЛО

16 грудня о 12.00 біля пам'ятника Тарасу Шевченку напроти червоного корпусу університету імені Шевченка група студентів провели флешмоб-протест "Спали долар, спали євро, спали рубль - захисти Україну".

Близько тридцяти студентів вишикувались перед пам'ятником Тарасу Шевченку. У руках тримали плакати з написами "Сожги долар", "Долары и евро - обычная бумага", "Я ненавижу рубли", "Жгите капитализм" та надуті білі кульки з написами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студенти і викладачі КПІ обіцяють Табачнику непереливки

"Ми протестуємо проти панування чужих валют в українській економіці. Хочемо мати сильну гривню. А гроші іноземців тільки псують нас", - розповів один з організаторів Євген.

Для флешмобу організатори надрукували на принтері близько 5 тисяч доларів, євро та російських рублів. Роздають усім учасникам. По команді підпалюють фальшиві гроші. Через дощ ті не хочуть горіти. Підпалені папірці тримають в руках, поки ті не згорають. Недопалки кидають на землю. Коли догоряє остання купюра, - розходяться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рубль стане резервною валютою України наступного року - Арбузов

"Усі підрахунки українці чомусь роблять в іноземній валюті. Ми хочемо, щоб в Україні свідомо відмовились від доларів, євро та рублів. Ми хочемо підштовхнути наш народ до цього", - зазначив учасник Богдан, студент економічного факультету університету імені Шевченка.

Після флешмобу під памятником залишаються обривки купюр та залишки повітряних кульок. Їх згодом прибрав двірник. Флешмоб прийшли охороняти два міліціонери.

Зараз ви читаєте новину «Біля університету Шевченка палили долари та євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути