понеділок, 11 січня 2021 13:40

Білоруський фільм зняли з відбору на "Оскар"

Білоруський фільм зняли з відбору на "Оскар"
Виробництвом стрічки про Другу світову "Уроки фарсі" займались російські продюсери, зйомки проходили в Білорусі, актори ж переважно німці. Це порушує правила премії "Оскар", тож фільм зняли з конкурсу. Фото: DW

Фільм "Уроки фарсі", який цьогоріч висунули на премію "Оскар" від Білорусі, дискваліфікували.

Під час Другої світової війни єврей потрапляє в німецький концтабір. Вдає, що він з Ірану. За сюжетом, стає репетитором з перської мови для нацистів. Вчить їх мови, яку насправді не знає, щоб вижити. За основу взяли оповідання німецького драматурга Вольфганга Кольгаазе "Перська для капо".

Більша частина зйомок відбувалася в Білорусі: у місті Бобруйськ і на майданчику "Білорусьфільму". Однак більшість продюсерів - росіяни. Над виробництвом працювали московська компанія, 2 німецькі та білоруська.

Однак за правилами Американської кіноакадемії, у створенні фільму має взяти участь певна кількість людей саме з країни-заявника. Творці стрічки не змогли довести, що більша частина команди ㅡ білоруська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серіали Netflix зробили книжками

Режисер - Вадим Перельман. Народився в Києві, емігрував у Канаду та США. З 2013-го займається лише російськими проєктами.

Актори переважно німці. Виконавець головної ролі родом з Аргентини.

Прем'єра відбулась 22 лютого 2020 року на Берлінському кінофестивалі в позаконкурсній програмі.

Церемонія вручення премії "Оскар" 2021 року пройде у звичайній очній формі. Через складну епідеміологічну ситуацію захід перенесли на 25 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Білоруський фільм зняли з відбору на "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі