понеділок, 17 червня 2013 15:28

Бекмамбетов продюсуватиме фільм про Хрещення Русі

Бекмамбетов продюсуватиме фільм про Хрещення Русі
Фрагмент репродукції картини В.Г.Перова "Хрещення Русі"

Продюсер і режисер Тимур Бекмамбетов виступить продюсером фільму "Хрест" про Хрещення Русі, повідомив "Інтерфаксу" режисер кінокартини Юрій Биков.

"Зараз проект знаходиться на стадії написання, потім ми з Тимуром обговоримо деталі, і я приступлю до зйомок", - сказав Юрій Биков.

Режисер брав участь в офіційній програмі Каннського фестивалю з фільмом "Майор". Стрічка, присвячена складним стосункам усередині правоохоронних органів, була доброзичливо прийнята міжнародною пресою. За словами режисера, фільм був навіяний історією з майором Євсюковим.

Як розповів Юрій Биков, "Хрест" буде фільмом на стику жанрів. "Там будуть і елементи екшену, і серйозні питання будуть підніматися - наскільки прийняття православ'я було правильним для Русі", - зазначив режисер.

Раніше в інтерв'ю сайту Fimz.ru Биков трохи докладніше розповідав про "Хрест": "У центрі історії думка про те, що неважливо, у що ти віриш, важливі і цінні для тебе та батьківщина і та земля, на якій ти народився. Це досить ризикована тема в комерційному плані, тому що у нас все-таки засилля православ'я, це державна доктрина, але нам хотілося показати, що ми шанобливо ставимося і до цієї релігійної конфесії, і до того, що називалося споконвічно російським, - до язичництва" .

Зараз ви читаєте новину «Бекмамбетов продюсуватиме фільм про Хрещення Русі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі