четвер, 06 вересня 2012 16:04

Спецтема: Боротьба за "мову"

Азарова обіцяють "викрити" на Форумі видавців

Азарова обіцяють "викрити" на Форумі видавців
Фото: vsiknygy.net.ua

Президент Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів Олександр Афонін назвав слова Миколи Азарова щодо українського книговидання художньої літератури неправдою. Та обіцяє оприлюднити дійсну інформацію на Форумі видавців у Львові.

"Тільки що побачив телесюжет розмови Азарова з Курковим, – пише Афонін на своїй сторінці на Фейсбуку. – Шокований. Азаров заявив, що в нинішньому році в Україні видано на 200 відсотків художньої літератури більше ніж у минулому!!! Заявляю абсолютно відповідально, що це НЕПРАВДА! Опрацьовую інформацію зібрану з видавництв і обіцяю аналіз ситуації з реальним, а не "азарівським" прогнозом оприлюднити на Форумі видавців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На форумі презентують роман про українського Євгенія Онєгіна

Пізніше на Радіо "Свобода" Олександр Афонін заявив, що цього року кількість виданих найменувань книг українською мовою зменшилася на 15% порівняно з показниками минулого року.

"На тиражі книговидавці виходять на ті ж самі, але основною причиною цього є не зростання так званої "загальнодоступної книги", тобто книги, яка йде на ринок, а за рахунок збільшення фінансування на видання підручників для загальноосвітньої школи", – сказав він Радіо "Свобода".

За словами Афоніна, друк української книги цього року підтримали окремі обласні адміністрації, виділивши кошти, щоб закупити книги для шкільних бібліотек.

Нагадаємо, що прем'єр Микола Азаров заявив, що цього року спостерігається зростання тиражів українськомовних видань. За словами Азарова, показники зростання порівняно з минулим роком становлять 165 відсотків.

Зараз ви читаєте новину «Азарова обіцяють "викрити" на Форумі видавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі