Ексклюзиви
середа, 20 лютого 2013 10:30

Австралійський мільярдер замовив у китайської компанії точну копію корабля з фільму "Титанік"

Австралійський мільярдер замовив у китайської компанії точну копію корабля з фільму "Титанік"

Один із найзаможніших людей Австралії Клайв Палмер анонсував початок створення точної копії знаменитого круїзного лайнера "Титанік", який трагічно затонув під час свого першого рейсу 14 квітня 1912 року після фатального зіткнення з айсбергом в Атлантичному океані.

Мільярдер є завзятим шанувальником однойменній екранізації Джеймса Кемерона. Тому Палмер має намір зберегти зовнішність попередника корабля компанії "Уайт Стар Лайн", який є другим з трьох пароплавів-близнят типу "Олімпік". Але що стосується обладнання, то пароплав буде оснащений найновішими системами навігації і безпеки.

За словами Палмера будуватимуть корабель у китайській державній компанії CSC Jinling. За дизайн інтер'єрів відповідатиме фінська компанія Deltamarin. Після створення новий гігант буде відданий в експлуатацію компанії Blue Star Line.

Перше плавання судно здійснить у 2016 році. Його маршрут буде таким же, як і у оригіналу - Саутгемптон - Нью-Йорк. Планується, що "Титанік 2" буде ходити в північній півкулі, здійснюючи трансатлантичні рейси між Європою і Північною Америкою.

На даний момент більше 40 тисяч людей вже виявили бажання стати пасажирами корабля, багато з них готові заплатити будь-які гроші за квитки.

У свій час фільм "Титанік" встановив рекорд, ставши найприбутковішою картиною за всю історію кінематографа, зібравши в прокаті в усьому світі понад 1,8 мільярдів доларів. Фільм утримував це досягнення протягом 12 років, поки воно не було побито фантастичним фільмом того ж режисера - "Аватаром".

Зараз ви читаєте новину «Австралійський мільярдер замовив у китайської компанії точну копію корабля з фільму "Титанік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі