четвер, 15 листопада 2012 14:39

Австралійка робить реалістичні картини рослин і комах з хутра та шовку
5

Фото: Фото: kulturologia.ru

Австралійська художниця Аннеміеке Мейн (Annemieke Mein) робить "текстильні картини" з фетру, шовку, бахроми, хутра.

Її називають родоначальницею нового напряму в мистецтві - текстильної скульптури. Правда, назва ця умовня, і роботи художниці правильніше називати об'ємними картинами, створеними в змішаній техніці аплікації, вишивки та живопису.

Улюблена тема для об'ємних картин Аннеміеке Мейн це природа. Художницю цікавить флора і фауна, зокрема, комахи та птахи, за якими вона любить спостерігати. Вона спершу вивчає їх поведінку і звички у різних ситуаціях, розглядає картинки в книгах по біології і зоології, а потім з науковою точністю відтворює в ескізах те, що побачила, і переносить це на тканину.

Щоб домогтися такого приголомшливої подібності, художниці іноді доводиться вручну розфарбовувати тканини для аплікації і полотно для вишивки, покривати елементи картини численними стіжками-доріжками, нарізати бахрому, використовувати шматочки хутра, шкіри, шовкових стрічок, вовни, фетру та численні відтінки ниток одного кольору. В результаті картини виходять складними, багатошаровими, і тому такими об'ємними та реалістичними.

На виставках люди раз у раз намагаються доторкнутися до опуклим картинам Аннеміеке Мейн, щоб переконатися, чи вони насправді об'ємні.

Зараз ви читаєте новину «Австралійка робить реалістичні картини рослин і комах з хутра та шовку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі