Ексклюзиви
четвер, 07 грудня 2017 21:45

Англійські панки записали свою версію "Щедрика"

Англійські панки записали свою версію "Щедрика"
Крім "Щедрика", в міні-альбомі гурт переспівав ще дві українські пісні. Фото надане гуртом.

8 грудня британський панк-гурт The Ukrainians випускає свій міні-альбом під назвою "Shchedryk". Гітарист гурту — Пітер Соловка, народився у Великій Британії, але має українське коріння. Решта учасників колективу — британці. Познайомилися 1990 року. Почали складати власні пісні, а також переспівувати відомі хіти на український манір.

"The Ukrainians змішують все найкраще із Заходу і Сходу — з дивовижною енергією і незгасною силою", - писали про гурт музичні медіа.

Вокаліст і скрипаль колективу Лен Ліґґінс розповів Gazeta.ua про свій новий запис.

Ви переспівували Sex Pistols, The Smiths, Принса, Лу Ріда, Шинед О`Коннор, Kraftwerk, Green Day та інших виконавців. Тепер — "Щедрик". Чому ви вирішили випустити саме цю пісню?

Ми з Пітером завжди любили "Щедрика". Така неймовірно красива мелодія і казкові емоції в тексті. На Заході це, напевно, одна з найбільш відомих українських пісень.

Крім вас, "Щедрик" записували чимало виконавців — наприклад, ґьорлс-бенд Destiny's Child, квінтет Pentatonix та багато інших. Що нового до цієї пісні привнесли ви? Як можете описати свій стиль?

Так, ми чули багато інтерпретацій "Щедрика", але завжди хотіли записати власну. Наша версія досить коротка, записана у стилі швидкого фолк-панку. Вона енергійна, проте водночас залишилася дуже душевною.

Які ще пісні увійдуть до вашого міні-альбому?

На нашому диску, крім "Щедрика", буде ще три пісні. "California Dreaming / She's Lost Control" - це наш варіант класичної американської пісні гурту The Mamas and the Papas 1960-х років. Поєднали її з жорстким реалізмом Північної Англії, про який співають Joy Division у пісні "She's Lost Control". Також записали українську народну пісню про любов "Дунаю, Дунаю" і "Чи знаєш ти". Ця пісня розказує історію людини з українським корінням, яка повертається на Батьківщину, щоб побувати на могилах своїх предків.

Чи плануєте ви зіграти концерти на підтримку нового релізу?

У нас не буде туру — лише два виступи у Великій Британії. Це будуть концерти у Бедфолді і Лондоні. Активніше даватимемо виступи влітку, коли випустимо альбом, який уже майже завершили.

Чи не плануєте завітати до України? Коли ви були тут минулого разу?

Востаннє ми виступали в Україні 2008-го року. Один концерт зіграли на рок-фестивалі у Славському, а другий — у Тернополі. Це було аж дев'ять років тому! Хоча ми з Пітером цього року разом були у Львові. Святкували там мій день народження, з собою взяли десятки два друзів. Це було весело! Сподіваюся, наступного року у нас вдасться зіграти в Україні. Також є шанси, що будуть концерти в Польщі, Німеччині і Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музична шпаргалка: Український "Щедрик" повернувся на батьківщину завдяки Голлівуду

Фронтмен "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка виклав у мережу відео з виступом гурту 1989 року. У ньому ВВ заспівали французькою мовою суперхіт "Танці".

Зараз ви читаєте новину «Англійські панки записали свою версію "Щедрика"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі