Ексклюзиви
пʼятниця, 11 листопада 2011 20:55

Андрухович підписав за годину 200 примірників "Лексикону інтимних міст"
9

Фото: Фото: Євген Колесник

11 листопада рівно об 11.11 на книжковій виставці-ярмарку "Медвін" розпочалася автограф-сесія Юрія Андруховича.

Письменник підписував свою останню книжку "Лексикон інтимних міст". Вона з'явилася у столичному видавництві "Майстер книг". Книжку продавали за 111 гривень. До неї входять історії про 111 міст світу.

"Книжка починається з есе про швейцарське місто Аарау. Тут є міста на кожну літеру алфавіту, - сказав автор. - Їх всіх я відвідав. Виняток зробив тільки для міста у Херсонській області - Цюрупинськ, у якому я ніколи не бував. Якесь інше українське місто на цю літеру не прийшло до голови. Всього у книзі 24 міста України. На кожну з 33-х літер є окремий чорно-білий колаж".

Видавці кажуть, що під час презентації продали біля двох сотень примірників "лексикону". Усі підписав Андрухович.

"Я купив три книжки — для себе, кума і друга, - розповів 44-річний киянин Валерій.— Перечитав усі книжки Андруховича. Принципово купую тільки україномовну літературу. Хочу почитати, що він про Київ написав. Бо письменник казав, що багатьом есе про столицю не сподобається. Але знаю, що мені сподобається, бо у нас збігаються думки".

Письменник каже, що не може розголошувати тираж видання. Воно має 480 сторінок.

Зараз ви читаєте новину «Андрухович підписав за годину 200 примірників "Лексикону інтимних міст"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі