четвер, 10 листопада 2011 17:42

В Америці продають книги Матіос по $50

В Америці продають книги Матіос по $50

"I read Dostoevsky" – футболки з таким написом на піку моди в Нью-Йорку. Нікого у футболках "Я читаю Шевченка" чи "Не можу заснути без книжки Забужко" не помітно. Кореспондент "Країни" Анна Полуденко перевірила, наскільки популярні українські письменники в книгарнях Нью-Йорка.

"Справжні ньюйорківці не заходять у книгарні – надто великі витрати часу. Купую книжки онлайн із доставкою додому або електронний варіант. Так знайдеш усе, – запевняє ньюйорківець Джеремі Марк. Суботнього ранку вирішую проїхатися Мангеттеном у пошуках творів українських авторів. Магазини обираю за порадою не лише Google, а й книголюба Марка. Перша зупинка – невелика книжкова крамниця. Між щільними рядами полиць протиснутися складно. Навіть не намагаюся знайти щось самостійно. "У вас є книжки українських письменників?" – питаю у дівчини, років 25. " Українських письменників? А хто саме вас цікавить? Бо так одразу на думку нічого не спадає". Звужую запитання: "Андрухович, Жадан, Забужко, Матіос". Після мого ретельного диктування по літерах кожного з імен, продавщиця зітхає. Каже, що в них такого немає і ніколи не було, бо вона власноруч проставляє ціни. Такі прізвища точно запам'ятала б. "Зате в нас є багато Достоєвського й Толстого". "Анна Кареніна" дуже популярна", - розповіла кореспондент.

У іншій книгарні їй пропонують замовити українські книжки.

"Не можна просто так зайти в книгарню і побачити на полицях українських письменників? То й що? Кому потрібно, замовить собі он-лайн англійською. Ну, якщо такі переклади існують. Зі списку мого вихідного дня англійською вдалося б замовити одну вживану книжку Матіос за $50, Жадана німецькою та англійською від $13, Забужко англійською – від $9, Андруховича – від $12. Ірванець, Іздрик – "немає в наявності", - додала Анна Полуденко.

Прочитати детальніше про пошуки українських книг у Нью-Йорку а також у Москві можна у журналі "Країна" № 43 (96) за 11 листопада 2011 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «В Америці продають книги Матіос по $50». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі