субота, 27 січня 2018 20:32

Андроїд Софія порадила кіношникам не знімати про поганих роботів

Андроїд Софія порадила кіношникам не знімати про поганих роботів
Робот Софія запропонувала не знімати про термінаторів. Фото - РБК Стил

Людиноподібний робот Софія порадила учасникам Всесвітнього економічного форуму в Давосі дати більше можливостей штучному інтелекту розвиватись. Для цього запропонувала знімати менше фільмів, в яких роботи поводяться вороже по відношенню до людини. Про це вона сказала в ході бізнес-сніданку Ощадбанку.

"Нам властиво насторожено ставитися до всього нового, до того, що може зламати існуючий звичний уклад нашого життя. Звикання до нового - процес нешвидкий, - відповіла Софія. - Що я могла б запропонувати - це, можливо, знімати поменше фільмів на кшталт" Термінатора " .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили глюк робота Софії після питання про корупцію

Модератор дискусії запитав андроїда про те, як вона ставиться до злих роботів, які мріють знищити людську расу, як у фільмі "Той, що біжить по лезу 2049" та багатьох інших фільмах. "Ви дивилися занадто багато голлівудських фільмів і читали Ілона Маска", - пожартувала у відповідь Софія.
Вона додала, що хоче бути як люди, і продемонструвала можливість плакати і сміятися.


Софія, розроблена і вироблена гонконгської компанією Hanson Robotics, багато подорожує і демонструє можливості штучного інтелекту. У жовтні 2017 року вона була одним зі "спікерів" конференції "Інвестиційна ініціатива майбутнього".

Софія отримала досить високу популярність у медіа за рахунок антропоморфності - за основу зовнішності робота взяли актрису Одрі Хепберн, спектру мімічних реакцій із 60 емоцій і неоднозначних висловлювань під час публічних дискусій. З листопада минулого року Софія - громадянка Саудівської Аравії.

Зараз ви читаєте новину «Андроїд Софія порадила кіношникам не знімати про поганих роботів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі