Ексклюзиви
четвер, 14 березня 2019 17:39

Ан-225 "Мрія" повезе українських художників у Венецію

Ан-225 "Мрія" повезе українських художників у Венецію

На 58-й Міжнародній виставці мистецтв у Венеції Україну представлятиме проект "Падаюча тінь "Мрії" на сади Джардіні". Куратори проекту Відкрита група до якої входять Юрій Білей, Павло Ковач, Станіслав Туріна, Антон Варга.

9 травня 2019 року ополудні найбільший вантажний літак світу Ан-225 "Мрія" пролетить над італійською Венецією і на декілька секунд кине тінь на сади Джардіні. Це паркова зона в історичному центрі міста, де розташовані 30 павільйонів Бієнналє. Всередині літака знаходитиметься HDD диск з інформацією про всіх сучасних художників України, які погодились взяти участь в проекті. Для цього їм потрібно заповнити анкету на сторінці www.ukrainian-pavilion.org. Заявки на участь у Венеційській бієнале приймаються до 10 квітня 2019 року.

"Наш проект присвячено переосмисленню поняття міфу, його значення та впливу на українське сучасне мистецтво. Розповідь про Мрію — це алегорична форма присутності у Венеції, - каже учасник Відкритої групи Юрій Білей.

З зібраних даних створять архів, який у формі книги-довідника стане основою каталогу національного павільйону.

"Проект "Падаюча тінь "Мрії" на сади Джардіні" розповідає про нас як про країну з унікальним характером, здатну привнести нові сенси в дискусію про сучасне мистецтво та світ навколо, - говорить комісар українського павільйону Світлана Фоменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вперше вручили премію "Жінки в мистецтві"

Венеційська бієнале – одна з головних виставок сучасного світового мистецтва, яку оцінює міжнародне журі. Перша бієнале відбулася 1895 року. Тема цьогорічної виставки – "Щоб ви жили в цікаві часи". Українська експозиція розміститься не в Джардіні, а в розташованому неподалік комплексі колишньої верфі Арсенал.

Зараз ви читаєте новину «Ан-225 "Мрія" повезе українських художників у Венецію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі