Ексклюзиви
субота, 24 серпня 2013 13:23

Альтернативна програма на День Незалежності: поїсти, поганяти на боліді, вночі сходити на екскурсію
8

Фестиваль морозива
Спортивні змагання
Захар Беркут
Street Fashion Market & Food
Нічна екскурсії по Києву

Зовсім не обов'язково цього дня йти на традиційний парад вишиванок на Хрещатику, щорічну виставку гігантських скульптур із квітів, ярмарок книжок, на фейерверк та святковий концерт на Європейській площі від українських зірок. Gazeta.ua підготувала гід по альтернативним подіям святкових вихідних.

Для любителів спортивних змагань, цього дня на Хрещатику відбудеться Чемпіонат зі стрітболу. Змагання серед найсильніших українських команд з вуличного баскетболу пройдуть на 10 майданчиках одночасно, починаючи з 10-ої ранку. Крім того, в рамках турніру виступлять групи баскетбольних фрістайлерів і майстри street workout, також заплановано брейк-данс-шоу. А змагання та майстер-класи від ролерів та скейтерів стартують з 14:00.

І звісно у програмі - змагання з мототріалу та виступи мотофрістайлерів. Усе це разом з виставкою спортивних машин та проїзд болідів класу "Формула-1600" відбуватиметься від вулиці Інститутської до Європейської площі.

На арт-пікніку Слави Фролової, який проходить на ВДНГ протягом дня можна відвідати найрізноманітніші майстер-класи. Починаючи від йоги та слов'янської чайної церемонії і закінчуючи айкідо, капоейрою, уроками малювання та вечірніми кінопоказами європейських короткометражок з програми фестивалю Docudays UA.

Також цього дня можна відвідати і справжній Street Fashion Market & Food під відкритим небом. На території галереї "Лавра" влаштують майстер-класи зі стилю, лекції про моду та гастрономію, garage-sale від українських дизайнерів та фуд-корт, де можна буде скуштувати смачні брускетти зі свіжоспеченого хліба від команди талановитих українських шеф-кухарів Анатолія Колесова, Михайла Марчука та Стели Клименко.

І окремою програмою для любителів смачного - Фестиваль морозива на Майдані. Обіцяють привезти півтори тони морозива найрізноманітніших смаків та виробників.

Прем`єру незалежної, авторської картини "Не знаю" українського режисера Олександра Шапіро можна подивитися в київському кінотеатрі "Кінопанорама" о 17:00. Режисер зняв її разом з Корнієм Грицюком. Визначають її жанр як "чорну комедію соціального неореалізму". Автором саундтреку виступив гурт Karizza, тому на прем'єрі фільму у кінотеатрі буде невеликий її імпровізований концерт.

Національний центр Олександра Довженка та Культурний центр "Кінотеатр Київ" представляють тижневу ретроспективу української кінокласики до Дня Незалежності України. Тому протягом 22-28 серпня можна подивитися кращі українські класичні фільми. А саме історико-патріотичну стрічку "Богдан Хмельницький" (1941), "Камінний хрест" (1968) про галицького селянина Івана Дідуха, який поїхав до Канади з дітьми аби вибратися зі злиднів. А також стрічки - "Білий птах з чорною ознакою" (1971), "Тарас Шевченко" (1951), "З нудьги" (1967), "Хліб і сіль" (1971).

А 24 серпня о 19:30 в кінотеатрі "Київ" покажуть "Захара Беркута" (1971). Це фільм про мужню боротьбу карпатських горців-русинів, очолюваних Захаром Беркутом, - головою племені мисливців, воїнів та хліборобів, проти татаро-монгольської навали на Київську Русь у XIII столітті. Стрічка про непереможний дух народу та прагнення відстояти свою свободу.

Також ввечері можна сходити на "День народження "Зеленки" від нічного клубу "Зелений театр". У програмі величезний торт, фейєрверк та  музика від FVCKFISH, Shevchuk, Kemper, Sho, Dj Slef, Timkov, Mc Armo та інших.

І для тих хто не втомиться за весь день - автобусно-пішохідна "Нічна екскурсії по Києву". Обіцяють розказувати легенди та міфи, таємниці Лівобережжя та Правого берега. Збір опівночі біля Старокиївської гори. Триватиме до шести ранку.

Зараз ви читаєте новину «Альтернативна програма на День Незалежності: поїсти, поганяти на боліді, вночі сходити на екскурсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі