середа, 21 серпня 2013 15:46

У Львові скасували один з найбільших фольклорних фестивалів країни

У Львові скасували один з найбільших фольклорних фестивалів країни
Фото: etnovyr.org.ua

Сьогодні, 21 серпня у Львові мав стартувати щорічний фестиваль "Етновир". Однак цього року подію відмінили через брак коштів. Про це повідомили організатори фестивалю.

"Ще минулого року завдяки спонсорській підтримці "Етновир" таки відбувся, а ось на шостий фестиваль вдалося зібрати лише третину суми… Цим фестивалем жило все місто, мешканці, гості… На жаль, його відмінено", - наголосив Андрій Сидор, президент ГО "Етновир".

Фестиваль "Етновир" щороку був головною подією святкувань Дня Незалежності України у Львові.  В рамках заходу запланували виступи колективів з різних куточків світу (загалом це понад 300 танцюристів), вражаючий марш-парад учасників головними вулицями міста, презентацію кухні народів світу, танцювальні майстер-класи та вечір дружби.

До участі у VI Міжнародному фольклорному фестивалі "Етновир" організаторами було запрошено колективи зі США (Гаваї) – "Ahuna Ohana", Венесуели – "Abolengo", Індії – "Malwa SabhyacharakClub", Туреччини – "Bahot", Сербії – "Zora" та Польщі – "Dabrowiacy". Також до них мали приєднатись три українські діаспори з Канади – "Братства" і "Русалка" та Аргентини – "Коломея".

Зараз ви читаєте новину «У Львові скасували один з найбільших фольклорних фестивалів країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі