середа, 26 квітня 2017 14:21

Акторка Ольга Куриленко у фільмі про Чорнобиль уособлювала Україну

Акторка Ольга Куриленко у фільмі про Чорнобиль уособлювала Україну
Фільм "Земля Забуття"

26 квітня 2011 року в Україні відбулася прем'єра франко-українського фільму "Земля забуття". Фільм показали до 25-ї річниці Чорнобильської трагедії.

Фільм француженки Міхаль Боґанім розповідає про наслідки Чорнобильської катастрофи. Героя Ємшанова одразу після весілля забирають на ліквідацію аварії на атомній електростанції, де він гине. Головну роль у фільмі зіграла українка Ольга Куриленко, відома за роллю дівчини Джеймса Бонда у фільмі "Квант милосердя". У "Землі забуття" задіяні українські, російські і французькі актори: Сергій Стрельников, Володимир Кузнєцов, В'ячеслав Сланко, Ксенія Ніколаєва, а також 6-річна Марина Брянцева з Києва і 7-річний Вадим Окульонок зі Славутича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм про Чорнобиль з Ольгою Куриленко поїде на Венеціанський кінофестиваль

У фільмі також розповідається історія долі кількох родин, чиє життя змінила катастрофа на Чорнобильській АЕС у квітні 1986-го. У стрічці показують переживання героїв у двох проміжках часу - в день трагедії та через десять років після аварії.

"Сценарій написаний на реальних подіях. Показую Чорнобильську катастрофу з трьох різних поглядів - головної героїні, яку грає Ольга, а також двох інших героїв. Хочу порівняти три різні сприйняття тих подій. Героїню Ольги Куриленко в фільмі звуть Анна. Я хотіла, щоб вона уособлювала Україну, підкорену тоді Союзу" - розповіла про фільм режисер Міхаль Боґанім.

Стрічку знімали у Чорнобильській зоні, в Одесі та інших українських містах. Бюджет фільму становив €4 млн. Україна виділила €800 тис. Світова прем'єра франко-українського фільму "Земля забуття" (La terre outrage) відбувалась 2011-го на Венеціанськму кінофестивалі. За головну нагороду фестивалю - "Золотого лева" - не змагалась.

Зараз ви читаєте новину «Акторка Ольга Куриленко у фільмі про Чорнобиль уособлювала Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі