понеділок, 26 березня 2012 13:41

Актори по 5 років живуть у театрі

Актори по 5 років живуть у театрі

27 березня до Дня театру львівський театр ім. Леся Курбаса проведе акцію "Досить футболити культуру!".

"Це буде флеш-моб, - каже куратор акції Тамара Квас, 28 років. - Театр — живе дзеркало, яке відбиває суспільство. А наша влада вперто відмовляється в нього дивитися. Тому ми запрошуємо усіх небайдужих до театру, прийти з дзеркалами в руках до будівель міської і обласної рад".

О 12.00 акція розпочнеться перед будинком міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Проскурня показав у виставі 6 років життя молодого Шевченка

"Хочемо привернути увагу до проблем театру: заробітної плати, стану приміщення. Наші актори отримують зарплату 1 тис 200 гривень. Тому відбувається відтік молодих кадрів за кордон. Їх часто запрошують до Польщі на проекти. Двоє наших акторів від нас вже поїхало. Ми більше трьох років носимо статус академічного і за законом маємо отримувати надбавку 50%, технічний персонал - 30%. Наш театр знаходиться у приміщенні, яке є архітектурною пам'яткою австрійського періоду. Маємо красивий з химерами фасад будинку. До нього завжди приводять екскурсії. Центральний балкон, який виходить на вулицю, в стані обвалення, штукатурка падає на голову. Тому обгороджуємо територію, аби хтось не став під балконом. Дах протікає. Всередині на балкон над сценою капає вода. Взимку постійно холодно, бо немає нормальної системи опалення. З освітлювальною і звуковою технікою взагалі катастрофічна картина. Крім того у нас є молоді сім'ї. Багато акторів приїздять з цілої Західної України. А знімати житло у місті дорого. Декому з акторів доводиться просто жити у театрі по 5 років. Хтось постійно спить у кабінеті директора чи гримерці", - додала вона.

Якщо влада не відреагує на вимоги театралів, ті обіцяють вийти з акціями під час "Євро-2012".

Зараз ви читаєте новину «Актори по 5 років живуть у театрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі