середа, 07 березня 2012 10:50

Академіки офіційно виступили проти освітньої політики Табачника

Академіки офіційно виступили проти освітньої політики Табачника

Президія академії наук вищої школи України виступила із заявою з приводу "рейдерської реорганізації" Національного науково-дослідного інституту українознавства і всесвітньої історії.

Вчені звернулися до президента Віктора Януковича, прем'єр-міністра Миколи Азарова, голови Верховної ради Володимира Литвина і до широкої громадськості з вимогою припинити знущання над колективом учених-українознавців і не допустити знищення Національного науково-дослідного інституту українознавства і всесвітньої історії.

"Ось вже більше двох років Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України на чолі з міністром Табачником під прикриттям нібито реформування освітньої галузі фактично реалізує політику цілеспрямованого її руйнування, - йдеться в заяві. - Така політика реформування спрямована на знищення національної основи держави, позбавлення навчально-виховного процесу українознавчої методології та змісту ".

До цього вчені додали також, що для них є абсолютно ясним фактом, що кінцевою метою таких реформ в освітньо-науковій сфері буде її повна денаціоналізація й деградація. Вчені академії також засудили дискредитаційну і руйнівну діяльність Табачника на посаді міністра, а також висловлюють свій рішучий протест з приводу замовних МОН молоді та спорту наклепницьких та образливих повідомлень в пресі про діяльність інституту та його директора академіка Петра Кононенка.

Зараз ви читаєте новину «Академіки офіційно виступили проти освітньої політики Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути