Ексклюзиви
четвер, 16 серпня 2018 16:43

Як вкластися в бюджет у 25 млн євро та відмовитися від пластику: цікаві факти про Sziget Festival 2018
18

Музичний фестиваль Sziget 2018
Фото: Ольга Швед, Сергій Руденко
Музичний фестиваль Sziget 2018
Музичний фестиваль Sziget 2018
Музичний фестиваль Sziget 2018
Музичний фестиваль Sziget 2018

Sziget - один із найбільших фестивалів в Європі та 5 за величиною в світі, цьогоріч пройшов 26-й раз. З 8 по 15 серпня в Будапешті зібралися більше 565 тис. музичних фанів, які прибули з понад 100 країн, більшість - із Нідерландів, Великої Британії, Франції, Німеччини та Італії. На 7-денному фестивалі гості побачили головні виступи від найвідоміших у світі виконавців, таких як Kendrick Lamar, Gorillaz, Lana Del Rey, Mumford & Sons, Dua Lipa, Arctic Monkeys and Kygo та багато інших. Sziget зібрав програму світової музики, театру, кабаре, інсталяцій, вистав і мистецтва.

Директор фестивалю Тамас Кадар (CEO): "Sziget - справді унікальний світовий фестиваль. Ми дуже пишаємося тим, що 565 тис. людей зі всього світу приєднались до нас у центрі Будапешта. Митці з більш ніж 63 різних країн взяли участь у понад 1000 програм протягом 7 днів. Відкритість, любов і повага були на кожній частині острова свободи і ми будемо продовжувати шлях до нашої любовної революції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Переваги і недоліки найбільшого фестивалю Європи

Кілька цікавих фактів про Sziget Festival 2018:

55% відвідувачів Sziget 2018 - іноземці, 45% - угорці. На фестиваль приїхали гості з 130 країн. В організації фестивалю задіяно понад 6 тис. осіб. Бюджет лайн-ап головної сцени - 11 млн євро. Бюджет на всі сцени, крім 3 основних, склав 3 млн євро. Сумарний бюджет фестивалю - 25 млн євро. ЦьогорічSziget відмовився від пластикових стаканчиків і замінив їх на більш екологічні re-cups.

На Sziget Festival 2018 виступили одразу 3 українських гурти - 5'NIZZA, KADNAY, ONUKA. Першими з українців відкрили Sziget Festival 2018 гурт 5'NIZZA. Вони виступали в перший день - 8 серпня і в зручний вечірній час на Europe Stage. Тому зібрали великий натовп шанувальників – українців, росіян, білорусів і фанів із інших країн. Емоційно-ліричне тріо із Дніпра VETKA виступили вночі на маленькій локації Campfire 11 серпня. Гурт KADNAY виступив на сцені Europe Stage 11 серпня пополудні. Гурт - переможець нової української інді-премії APPS Music & SZIGET: Awards, що відбувалася навесні у кілька етапів. У Європі гурт ONUKA вже знають, тому увечері 13 серпня на World Music Stage зібрався кількатисячний натовп фанів.

Sziget відбувається в Будапешті на острові, який щоліта перетворюється на Острів Свободи з музикою та розвагами нон-стоп, приймаючи фанів із більше ніж 100 країн світу. За результатами European Festival Awards, фестиваль Sziget двічі був визнаний "Найкращим великим фестивалем Європи", двічі отримав нагороду за "Найкращий лайн-ап року" і став "Улюбленим фестивалем артистів".

Зараз ви читаєте новину «Як вкластися в бюджет у 25 млн євро та відмовитися від пластику: цікаві факти про Sziget Festival 2018». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі