неділя, 29 квітня 2012 10:16

Агафангел без пояснень виселив настоятеля одеської церкви
5

Фото: Фото: iverskiy.org

З церкви Ікони Божої Матері, що розташована на розі вул. Заболотного та Дніпропетровською дороги у місті Одеса, без будь-яких пояснень виселили настоятеля.

Як розповів сам настоятель - отець Олексій -, йому подзвонили з єпархії і повідомили, що у храму новий голова та Олексію з сім'єю (вони живуть при церкви) потрібно покинути свою обитель.

Причин відмови у подальшій службі Олексію в єпархії не назвали, в провину нічого не ставилося. В єпархії УПЦ заявили лише, що наказ вже підписаний митрополитом Одеським і Ізмаїльським Агафангелом. А причину, з якої даний настоятель повинен покинути храм, не назвали.

Вдень, 26 квітня, священика намагалися виселити з храму, але за настоятеля заступилася громада.

Також парафіяни намагалися потрапити на прийом до Агафангела, але їм було відмовлено. За словами Олексія, була досягнута домовленість, що митрополит таки прийме людей 27 квітня.

У зазначений день, коли парафіяни повинні були зустрінеться з митрополитом Одеським і Ізмаїльським Агафангелом, щоб особисто передати йому підписи парафіян і донести спільну позицію щодо захисту отця Олексія, у храмі вже був іншою настоятель.

Зараз ви читаєте новину «Агафангел без пояснень виселив настоятеля одеської церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути