Ексклюзиви
пʼятниця, 06 травня 2022 12:19

"Я твоя зброя": Христина Соловій презентувала нову пісню про міць і хоробрість українців

"Я твоя зброя": Христина Соловій презентувала нову пісню про міць і хоробрість українців
Христина Соловій презентувала пісню про міць українців. Фото - скріншот

Співачка Христина Соловій, яка входить у топ Youtube з піснею "Українська лють" (Bella Ciao Cover) презентувала новий сингл "Я твоя зброя". Присвятила її захисникам, які беруть до рук зброю, щоби зрештою в Україні настав мир. Демоверсію пісні артистка створила за десять годин до початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну, а записати весь трек змогла зараз.

Про це Христина Соловій розповіла в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь, повідомляє Суспільне. Культура.

"В останні мирні години я відчула тривогу і таке тремтіння, яке дало мені поштовх написати музику. Настрій пісні продиктовано життям в Україні з перманентною війною проти агресорки Росії останніх вісім років. Пісня "Я твоя зброя" з'явилась буквально за кілька годин до того, як на нашу землю почали падати перші ракети. А от записати її я змогла тільки зараз. І для мене це одна з найважчих пісень. Працювати над музикою було, мабуть, найважче за все моє життя і всю мою музичну практику", – розповіла співачка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З рук янголів сипатиметься пісок": у Львівський Опері концерт поєднають із символічним перфомансом

Артистка присвячує нову пісню усім, хто взяв до рук зброю заради мирного майбутнього України.

"Це пісня про мрію, мрію про мир. І я присвячую її кожному, хто бере до рук зброю з метою відстояти Україну і право українців на омріяне життя. Ви несете мир. Ця пісня адресована молоді, яка вирішила взяти до рук зброю, щоб захистити нашу свободу і наше право на існування. Ми мріємо жити спокійно і робити звичні для нас речі: гуляти мирним Києвом, їздити на море у вільний український Крим. Але мир можливий тільки після перемоги. І цією роботою я хочу підтримати своїх друзів, які зараз воюють, і всіх слухачів у час, коли війна стала останнім засобом виживання. І також дякую Андрію Балану, моєму другу по духу, за поштовх, віру і пекучі рядки, які лягли в цю пісню", – розповіла співачка в шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

Христина Соловій стала популярною після участі в талант-шоу "Голос Країни"-2013, на "сліпих прослуховуваннях" виконала лемківську пісню. Стала суперфіналісткою у команді Святослава Вакарчука, він також став її продюсером. Відеокліп на пісню "Тримай" увійшов до списку найпопулярніших українськомовних музичних відео на YouTube. Кліп отримав понад 30 млн переглядів та зробив співачку призером на премію YUNA-2016 в номінації "Культура і Музика". Співачка записала два студійних альбоми. Зараз Христина Соловій долучилась до благодійної акції. В Instagram співачка оголосила про приєднання до благодійного європейського туру "Дякуємо!", який розпочався 5 травня у Тулузи (Франція). Має на меті висловити вдячність європейським благодійникам, які допомагають біженцям, збирають кошти для українських військових, дітей та родини, що постраждали від війни. Разом з Олегом Скрипкою, гуртами PATSYKI Z FRANEKA та B&B Project проїдуть різними містами Європи. Так, благодійні виступи анонсовані також у Бельгії, Німеччині та Португалії.

Зараз ви читаєте новину «"Я твоя зброя": Христина Соловій презентувала нову пісню про міць і хоробрість українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі