Ексклюзиви
четвер, 11 жовтня 2012 12:48

"А ти готовий до рок-н-ролу?" - огляд кінопрем'єр 11 жовтня

"А ти готовий до рок-н-ролу?" - огляд кінопрем'єр 11 жовтня
"Любов з акцентом"

Вікенд, що наближається принесе в кінотеатри фільми на будь-який смак. Наймолодших кіноманів зацікавить анімація "Аеротачки", жіночу аудиторію – "Любов з акцентом", чоловічу – "Порочна пристрасть", а цінителів авторського кіно збере перед широкими екранами міні-кінофестиваль "Нове німецьке кіно" та Future Shorts Осінь 2012.

Порочна пристрасть

Нехитра філософія життя головного героя пояснюється однією фразою "Світ стоїть на п'яти буквах: Г-Р-О-Ш-І". Ця історія показує, що маса проблем збільшується прямо пропорційно масі грошей в кишені. Тож, якщо капітал головного героя налічує десятки мільярдів доларів, то по життю йому доводиться йти як по лезу бритви – лише один невірний крок і він одразу опиняється в надскладній ситуації, вийти з якої неушкодженим майже неможливо.

"В свої 62 Річард Гір досяг піку своїх акторських здібностей" - відзначає Rolling Stone. Це "Соковита та вражаюча історія" на думку кінокритиків Chicago Tribune.

Любов з акцентом

"Любов – це коли знаєш, що вона найкрасивіша" - одне з формулювань світлого почуття в цій стрічці адресоване режисером не лише її головної героїні, але й до всієї його рідної країни – Грузії. Для тих, хто не познайомився з цією країною, "Любов з акцентом" стане чудовою нагодою відкрити для себе її найкрасивіші місця, вражаючі памятки та неповторний колорит Кавказу.

"…стрічка вийшла виключно багатою і ошатною через велику кількість сюжетних ліній" - пише Kinoafisha.ru

Будинок в кінці вулиці

Якщо б в США не розпочалась іпотечна криза, через яку люди масово перестали купувати нерухомість, вихід на екрани подібних фільмів, напевне, призвів би до такого ж ефекту. А все починалось з того, що сімя просто хотіла заощадити на купівлі житла і обрала будинок, навколо якого ходили містичні легенди. "Ми змогли купити дім лише через цю історію" - пояснює мати головної героїні… І якою б скептичною не була головна героїня – повірити в привидів їй доведеться, коли один з них перерізатиме горлянки всій її родині.

"Незв'язний, нерівно змонтований, перегружений звуковими ефектами…" - пише про фільм New York Times. "Стрічка переповнена банальними хорор-сценами, через що дивитись її не так вже й цікаво" - зазначають критики Time Out New York.

Аеротачки

"А ти готовий до рок-н-ролу?" - закликає головний герой цієї анімації. На створення цієї стрічки голлівудських аніматорів надихнув тренд з механізмами, що ожили, який набув великої популярності після виходу "Тачок". Однак, враховуючи невисокі оцінки критиків, автори фільму воліли скоріш отримати прибуток від зборів, а не зробити дійсно якісну розважальну анімацію.

Нове німецьке кіно

Міні-кінофестиваль пройде в семи містах України: Києві, Львові, Одесі, Дніпропетровську, Донецьку, Чернівцях і Харкові. В його рамках буде показано сім стрічок, принаймні дві з яких не варто пропускати любителям авторського кіно: "Барбара" (2012) та "Зупинка на перегоні" (2011). Обидва фільми було відзначено на престижних кінофорумах, серед яких Каннський і Берлінський кінофестивалі.

Барбара

Сюжет розвивається у 80-х роках в Східній Німеччині. Через те, що молодий доктор Барбара подає заяву на виїзд з країни, її переводять в провінційну лікарню. Поки її коханий з західної капіталістичної Німеччини планує втечу Барбари, сама жінка опиняється під наглядом спецслужб.

Зупинка на перегоні

Трагічна стрічка розповідає про останні місяці життя успішного чоловіка, який дізнався про свою невиліковну хворобу. Після цього він в корні міняє свій спосіб існування і намагається ухопитись за кожну мить свого існування.

Future Shorts Осінь 2012

Пошановувачів короткометражних фільмів збере в обраних кінотеатрах чергова підбірка Future Shorts. Серед шести картин з усього світу можна зустріти як розважальну анімацію, так і серйозну документальну роботу, як напружену драму, так і строкату комедію. Більшість з цих стрічок було відмічено на престижних кінофестивалях.

Зараз ви читаєте новину «"А ти готовий до рок-н-ролу?" - огляд кінопрем'єр 11 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі