Ексклюзиви
пʼятниця, 28 грудня 2012 12:27

"Я нє совєтовать шутіть со мной" - нові пригоди Шерлока Холмса

 

25 грудня в столичному Будинку Кіно відбувся кінопоказ "Відлуння ХІХ МКФ КРОК". Було презентовано підбірку українських та світових короткометражних анімацій, що приймали участь в цьогорічному "Кроці".

У рамках заходу відбулась прем'єра міні-серіалу "Шерлок Холмс та чорні чоловічки". Ця абсурдно- комедійна стрічка розповідає про те, як Шерлок Холмс та доктор Ватсон шукають викрадача секретних документів Адміралтейства.

Уривок з першої серії "Шерлока Холмса та чорних чоловічків":

Серіал складається з шести частин, кожна з яких триває трохи довше шести хвилин. "Філармонійний" закон про те, що між частинами великого твору аплодувати не можна на цей раз не діяв і після показу кожної серії в залі лунали голосні оплески. Через те, що фільм густо наповнений жартами, усмішка просто не зникала з облич глядачів, а окремі жарти змушували їх валитись зі сміху.

Режисер стрічки Олександр Бубнов розповів, що картина знімалась три з половиною роки. "Проте сам задум з'явився чотири роки тому" - додав автор. Робота над стрічкою проходила важко. Її авторам доводилось просто по копійці збирати кошти на зйомки.

"Я викладав окремі шматки фільму в інтернет, щоб люди могли подивитись і, якщо в них виникало бажання, – перечислити якісь кошти. Там у нас з'являлась можливість продовжити роботу над картиною. Кожен давав скільки міг. Всього на прохання допомогти відгукнулось 63 людини, переважно всі з яких – зовсім незнайомі мені люди" - розповідає аніматор.

 

Внески окремих ентузіастів склали лише частину бюджету, левову частину якого профінансував приватний інвестор. Робота над серіалом була закінчена в серпні. Як відзначив Олександр Бубнов, на цьому хотілось поставити крапку з самим цим образом Холмса, проте несподівано почав писатись сценарій вже для наступного фільму з цим персонажем.

З п'ятого січня цей фільм йтиме у київському кінотеатрі "Жовтень". "Шерлок Холмс та чорні чоловічки" став першим великим проектом анімаційної студії "Бубен", яку Олександр Бубнов заснував в Києві. До цього аніматор зняв іншу історію про пригоди комічного Шерлока Холмса. У попередньому мультфільмі розслідувалось вбивство Лорда Уотербрука.

Зараз ви читаєте новину «"Я нє совєтовать шутіть со мной" - нові пригоди Шерлока Холмса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі