вівторок, 31 липня 2018 03:28

"Я був п'яний в зюзю" - актор розповів, як знімали фільм "Брама"

Автор: кадр з фільму "Брама"
  "Брама" - це фільм про сім'ю, про сімейні цінності - Ярослав Федорчук
"Брама" - це фільм про сім'ю, про сімейні цінності - Ярослав Федорчук

26 липня в українських кінотеатрах стартував прокат фантастичного фільму жахів "Брама", режисера Володимира Тихого. Стрічку зняли за п'єсою львівського драматурга Павла Ар'є "На початку і наприкінці часів".

За мотивами твору також існують дві постановки. "Сталкери" - спільна Театру "Золоті ворота" та Київського академічного Молодого театру. "Баба Пріся" - вистава Львівського академічного театру ім. Лесі Українки. Ярослав Федорчук грає Вовчика у ній, і в фільмі. Він розповів Gazeta.ua про стрічку.

"Брама" - це фільм про сім'ю, про сімейні цінності. Зрозумієте це, коли подивитеся.

Це - оптимістичне кіно. Вистави "Сталкери" або ж "Баба Пріся" закінчуються світлом, таким собі вивільненням. У фільмі я цього не простежив. Але все ж надія постфактум залишається. Це головне".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Махно грав і ганяв гусей" - чим дивує єдиний в Україні музей гармоніки

Перша читка п'єси Павла Ар'є відбулася у Львівському академічному театрі ім. Леся Курбаса.

"Першою бабою Прісею була акторка Лідія Данильчук, - каже Ярослав Федорчук. - Коли я почув і побачив, як вона читає цю роль, то зрозумів: вона та сама баба Пріся, яку я б хотів бачити у цій виставі. Хто б опісля не грав цю роль, але пані Ліда Данильчук - моя баба Пріся.

Та читка була неймовірною і дуже важливою, без неї не відбулося б і "Брами".

Актор згадав про найкумедніший момент зі зйомок.

"Кіно дуже насичене алегоріями, підтекстами. Глядачі мають над чим думати. Але розповім про найкумедніший момент із моїх зйомок. Є у фільмі сцена, де я пірнаю у воду. Знімали ми її у кінці жовтня, було холодно. Всі хвилювалися, аби я не простудився після того занурення. Тому відзняти ці кадри ми мали з першого дубля. Я пірнув, все швидко відзняли, режисер сказав "стоп!", і до мене підбігла вся знімальна команда. Роздягають мене, знімають аквакостюм, верхній одяг, розтирають тіло спиртом, горілкою. І дають цю горілку пити. Усіх цих помічників було так багато, що коли я від кожного по тих кілька грамів випив, мій знімальний день закінчився. Я був п'яний в зюзю".

Презентували перший офіційний трейлер пригодницького екшену "Дике Поле" режисера Ярослава Лодигіна, знятого за мотивами роману "Ворошиловград" Сергія Жадана. У широкий український прокат фільм вийде 8 листопада.

Зараз ви читаєте новину «"Я був п'яний в зюзю" - актор розповів, як знімали фільм "Брама"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі