Ексклюзиви
пʼятниця, 19 лютого 2021 21:30

5 українських артистів, про яких говоритимуть цього року

Автор: facebook.com
  Співачка Христина Варламова виступає під сценічним ім'ям Люсі. Розпочала музичну кар'єру 2017-го. Торік випустила дебютний альбом Enigma. Став найкращою українською платівкою 2020-го за версією видання "Слух"
Співачка Христина Варламова виступає під сценічним ім'ям Люсі. Розпочала музичну кар'єру 2017-го. Торік випустила дебютний альбом Enigma. Став найкращою українською платівкою 2020-го за версією видання "Слух"

Музичний критик Олексій Бондаренко назвав п'ятірку українських артистів, які можуть бути популярні 2021-го.

Our Atlantic

Співали англійською, торік переключилися на переосмислення творчості українських ВІА, з вокалом і текстами а-ля Назарій Яремчук. З першого разу не зрозумієш - це музика з 2020-го чи 1980-го. Якщо попрацювати й залити грошей у продакшн, це буде той самий ретропоп, який є трендовим у світі.

Disappeared Completely

Гурт грає англомовний індіпоп. З 2016-го випускалися на французькому лейблі. Треки потрапляли у чарти Франції, Німеччини, Британії та Угорщини. Якщо ще трохи прокачаються, можуть стати першим українським інді-гуртом, популярним за кордоном.

Latexfauna

Виконують дрімпоп. Поєднують суржик із радійністю. 2020-й їх помітно загальмував, але хочеться вірити, що продовжать поступ.

Люсі

Христина Варламова – виконавиця з великим потенціалом. Виконує артпоп, теж із ретрозвучанням, вже 1990-х. Дебютну платівку Enigma онлайн-журнал "Слух" поставив на перше місце у списку найкращих українських альбомів торік. Якщо підвищить рівень текстів, може стати українською Grimes.

Стасік

Ветеранка АТО Анастасія Шевченко працює у жанрах фолктроніки та хіп-хопу. Протягом 2019-го представила три пісні та одну торік, але зараз зникла. Обіцяла альбом, але не випустила. Все ще чекаю, що вона не заб'є на музичну кар'єру. Артист із такою потужною особистістю потрібен нашому ринку. Її роботи, зокрема "Колискова для ворога" – найсильніше висловлювання про війну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіграв музику над місцями розстрілів Героїв Небесної сотні

Інтерв'ю з Олексієм Бондаренком читайте в журналі "Країна" від 18 лютого.

Зараз ви читаєте новину «5 українських артистів, про яких говоритимуть цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі