четвер, 14 лютого 2019 15:40

5 фільмів, які варто подивитися в День закоханих
5

Gazeta.ua зібрала п'ятірку фільмів про кохання, які варто подивитися в День закоханих.

Автор: rottentomatoes.com
  Кері Елвес і Робін Райт зіграли у романтичному фентезі "Принцеса-наречена"
Кері Елвес і Робін Райт зіграли у романтичному фентезі "Принцеса-наречена"

1. "Принцеса-наречена" (The Princess Bride), 1987, режисер Роб Райнер

Дія відбувається у вигаданій країні Флорін. На маленькій фермі живе дівчина на ім'я Жовтець. Її улюблене заняття - дошкуляти різними завданнями молодому наймиту Вестлі. Згодом Жовтець розуміє, що хлопець закоханий у неї, і відповідає взаємністю. Вони хочуть одружитися, але Вестлі вирішує спочатку вирушити за море, щоб заробити гроші на весілля. Невдовзі Жовтець отримує звістку про те, що корабель з її коханим захопив пірат Робертс, який вбиває всіх своїх бранців. Але це стає лише початком пригод.

Романтичне фентезі знято за мотивами роману Вільяма Голдмана. У стрічці знялися Кері Елвес, Робін Райт і Пітер Фальк.

Автор: imdb.com
  Джаред Лето і Діане Крюгер зіграли в науково-фантастичній драмі "Пан Ніхто"
Джаред Лето і Діане Крюгер зіграли в науково-фантастичній драмі "Пан Ніхто"

2. "Пан Ніхто" (Mr. Nobody), 2009, режисер Жако ван Дормель

2092 рік. 118-річний Немо - останній смертний на Землі, адже людство вже досягло безсмертя. Дні, що залишилися до його смерті, транслюються для населення планети у форматі реаліті-шоу. Однак Немо вірить, що йому досі 34 роки, й лише під впливом гіпнозу пригадує вибіркові моменти зі свого життя та переповідає їх журналісту газети. Виявляється, що коли Немо було 9 років, його батьки розлучилися, але він не зміг зробити вибір - залишитися з батьком чи поїхати з матір'ю. Так його життя розгалузилось і пішло різними рівноможливими шляхами.

Центральні ролі зіграли Джаред Лето, Діане Крюгер, Сара Поллі та Джуно Темпл. Бюджет науково-фантастичної драми становить €33 млн (1,014 млрд грн) - це найдорожчий фільм в історії бельгійського кіно. Картина здобула дві нагороди на Венеційському міжнародному кінофестивалі.

Автор: imdb.com
  Раян Гослінг та Емма Стоун зіграли у романтичній комедії "Це безглузде кохання"
Раян Гослінг та Емма Стоун зіграли у романтичній комедії "Це безглузде кохання"

3. "Це безглузде кохання" (Crazy, Stupid, Love), 2011, режисери Джон Рекуа і Гленн Фікарра

Келу Віверу здається, що він має все. Гарна робота, прекрасний будинок, чудові діти та шлюб зі шкільною коханою. Але він дізнається, що дружина Емілі зрадила йому і хоче розлучення. Нібито ідеальне життя швидко руйнується, а тоді Кел зустрічає улюбленця жінок Джейкоба. Той вирішує допомогти Келу забути про сімейну невдачу і почати самостійне життя.

У романтичній комедії знялися Стів Керелл, Раян Гослінг, Емма Стоун, Джуліанн Мур і Кевін Бейкон. За роль у стрічці Гослінга номінували на премію "Золотий глобус".

Автор: imdb.com
  Леонардо Ді Капріо та Кері Малліган зіграли у драмі "Великий Гетсбі"
Леонардо Ді Капріо та Кері Малліган зіграли у драмі "Великий Гетсбі"

4. "Великий Гетсбі" (The Great Gatsby), 2013, режисер Баз Лурманн

Нік Керравей — випускник Єльського університету і ветеран Першої світової війни. Улітку 1922 року він приїздить до Нью-Йорка, де оселяється в невеликому будинку на острові Лонг-Айленд, поряд з розкішною віллою заможного і таємничого Джея Гетсбі. По той бік затоки, на протилежному березі, разом зі своїм чоловіком Томом, мешкає кузина Ніка - Дейзі Б'юкенен. У своєму маєтку Гетсбі часто влаштовує гучні вечірки, хоча сам у них участі не бере. Несподівано Нік отримує запрошення на одну з таких вечірок. Вони з Джеєм Гетсбі стають приятелями, і Нік дізнається, що той багато років кохає Дейзі.

Головні ролі в екранізації роману Френсіса Скотта Фіцджеральда зіграли Леонардо Ді Капріо, Тобі Магвайр, Кері Малліган і Джоел Едгертон. До саундтреку ввійшли пісні таких зірок, як Лана Дель Рей, Бейонсе, Джек Вайт. Драма здобула премію "Оскар" у номінаціях "найкраща робота художника-постановника" та "найкращий дизайн костюмів".

Автор: imdb.com
  Дженніфер Лоуренс і Бредлі Купер зіграли у драмедії "Збірка промінців надії"
Дженніфер Лоуренс і Бредлі Купер зіграли у драмедії "Збірка промінців надії"

5. "Збірка промінців надії" (Silver Linings Playbook), 2012, режисер Девід Рассел

Колишній вчитель Пат Солітано страждає на біполярний афективний розлад. Після восьми місяців у психіатричній лікарні він повертається в рідний будинок, де за ним доглядають батьки. Пат хоче примиритися з колишньою дружиною, наближатися до якої йому заборонив суд. Одного разу він знайомиться з Тіффані, в якої нещодавно помер чоловік. Дівчина погоджується допомогти Пату повернути дружину, якщо він виступить із нею на танцювальному конкурсі. Двоє починають тренуватися разом і поступово зближуються.

Драмедію знято за романом Метью Квіка. У фільмі знялися Бредлі Купер, Дженніфер Лоуренс, Роберт де Ніро та Кріс Такер. Лоуренс отримала "Оскар" у номінації "найкраща жіноча роль".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 фільмів 2018 року, які ви пропустили

У Києві пройде щорічний фестиваль американського кіно "Незалежність". Показуватимуть торішні стрічки, що не виходили в українському прокаті. Гасло заходу - "Незалежне кіно для незалежних людей".

Зараз ви читаєте новину «5 фільмів, які варто подивитися в День закоханих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі