вівторок, 07 вересня 2010 12:46

257-кілограмовий горщик занесли до Книги Рекордів (ФОТО)

Автор: Фото надане Слов'янським міськвиконкомом
 

Горщик слов"янських майстрів кераміки внесений до Книги Рекордів України, повідомляють у відділі культури Слов"янського міськвиконкому.

Його зробили до 365-річчя м. Слов"янська (Донецької області), яке святкувалося в минулі вихідні. Глиняний горщик важить - 257 кг, має об"єм - 1000 л. Висота його 1 м 15 см, діаметр 1 м 30 см. На День міста Слов"янська весь об"єм макітри заповнили звареним з нагоди свята борщем, який їли всі охочі.

"Обпалювали протягом 24 годин при температурі 1200 градусів, - розповів автор ідеї Вячеслав Скоріков, директор керамічного підприємства, де виготовили горщик. - Під час виготовлення кожні чотири години перевіряли температуру зовні, зверху і знизу, посередині, в центрі й на дні. Якби глина тріснула або обгоріла, довелося б все починати спочатку. На роботу пішло три тижні: вісім днів виготовляли гіпсову форму, добу "ліпили", а після цього три тижні сушили. Потім були випалення і розмальовування".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «257-кілограмовий горщик занесли до Книги Рекордів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі