четвер, 22 грудня 2016 18:05

2016 рік став знаковим для українського кіно

2016 рік став знаковим для українського кіно

103 фільми, з яких 38 повнометражні ігрові та 4 повнометражні анімаційні зараз перебувають у виробництві за підтримки держави. Про це повідомив голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко.

"Цей рік став знаковим для українського кіно. У 2016-му сталося найбільше прем'єр наших фільмів за весь період незалежності. У виробництві перебуває рекордна кількість стрічок - 103. Велику кількість фінансово підтримала держава. Більшість із них - це жанрове кіно, розраховане на масового споживача. Це комедії, екшени - більш легкі жанри. Бо кінематограф має, крім інших функцій, ще й розважальну. Щоб люди могли забути про проблеми, які вони мають у реальному житті. Фільм має зацікавити глядача своїм змістом, лише після цього закладені в нього виховні функції будуть здійснені. Наступний рік буде не менш багатим на прем'єри українських фільмів. Є надія, що вони зберуть не тільки нагороди на світових кінофестивалях, а й українських глядачів перед екранами", - каже Пилип Іллєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінансування українського кіно збільшать уп'ятеро

5-6 грудня Державне агентство України з питань кіно уклало контракти про надання державної фінансової підтримки у виробництві повнометражних анімаційних стрічок "Мавка. Лісова пісня", "Викрадена принцеса", повнометражних художніх фільмів "Тато мамин брат" і "Домашні ігри". А також короткометражних фільмів "Штангіст" і "Філіжанка по колу".

Цей рік є рекордним за кількістю вітчизняних прем'єр у кінотеатрах. За рік показали 32 фільми. Минулоріч на широкі екрани вийшло 24 вітчизняні стрічки, 2014-го – 16 фільмів, а 2013-го – 12 українських прем'єр.
Зараз ви читаєте новину «2016 рік став знаковим для українського кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі