четвер, 06 вересня 2012 19:58

200 експонатів покажуть на виставці справжніх людських тіл

Автор: Фото: Сергій Старостенко
 

Виставка справжніх людських тіл "Таємниця тіла" відкриють завтра, 7 вересня. Протягом трьох місяців, відвідувачі можуть побачити 200 експонатів. У 9 галереях покажуть наслідки від куріння, ожиріння та нехтування своїм тілом.

Експонати, представлені на виставці, надала біотехнічна лабораторія, розташована в Даляні (Китай). Ця лабораторія, займається інноваційним дослідженнями у технології пластинації. У ній виробляють зразки тіл, зберігають і надають для медичних закладів. Підготовка зразка може зайняти більше року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівнянки 1930-х носили французькі капелюшки

"Пластинації зберігає тканини тіла незмінними завдяки використанню рідкого силікону, який твердне після обробки. В остаточному підсумку ми бачимо прогумований екземпляр, який зберіг кожну клітину тіла і повністю демонструє складність організму - кісток, м'язів, нервів, кровоносних судин і органів" - розповів засновник виставки Арні Галлер.

Виставка справжніх людських тіл дивує навіть медиків.

"Особливість у тому, що це не змодельовано, а тіло реальної людини. Тут можна побачити, як влаштовано кістки, м'язи і сухожилки людини. У одному залі ви бачите кровоносну систему, в іншому - дихальну, травну чи репродуктивну. Ця виставка дуже розумно побудована. За цим порядком вивчає анатомію студент медичного вузу. Виставка починається з кісток, потім м'язи, сухожилки, суглоби, потім внутрішні органи, кровоносна система, нервова система, репродуктивна", - розповів хірург Віктор Сидоренко.

Зараз ви читаєте новину «200 експонатів покажуть на виставці справжніх людських тіл ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі