Ексклюзиви
четвер, 23 серпня 2012 14:19

На проекті "Спляча Красуня" чоловіки проходять герпес-контроль
13

Красуню ретельно готували до пермормансу
Фото: Фото: Наталія Чубенко
“Ідея проекту — терпіння. Наш народ довго терпить. Поки Красуня спить, спить усе королівство", - говорить Тарас Полатайко
У залі працює три охоронці — два на вході, один слідкує за адекватною поведінкою принца. У них такі ж права, як в ексклюзивному ресторані
У фойє стоять столики. За ними дві дівчини допомагають неодруженим чоловікам заповнити угоду. У ній вони підписуються під словами, що готові одружитися з Красунею, якщо під час поцілунку та розплющить очі

"Хай собі лежить і спить. Я одружений. Більше такого досвіду не хочеться", - чоловік у чорному костюмі зазирає через голови охоронців, які стоять на вході до зали з білим атласним ліжком, на ньому спить дівчина у білій сукні. 22-го серпня у Національному художньому музеї художник Тарас Полатайко відкрив свій проект "Спляча Красуня".

У фойє стоять столики. За ними дві дівчини допомагають неодруженим чоловікам заповнити угоду. У ній вони підписуються під словами, що готові одружитися з Красунею, якщо під час поцілунку та розплющить очі. Цей документ дозволяє потрапити до кімнати з перформенсом. Принців, які прийшли без паспортів, сюди не пускають. Першим наважується підписати угоду 27-річний Антон Марков. Має пшеничні вуса, у руці тримає букет квітів. Показує охоронцям підписану угоду та паспорт. Робить кілька кіл навколо ліжка з Красунею, його ровесницею Наталею. Не відриває від неї погляду. Різко заскакує на сходинку біля високого ліжка. З хвилину дивиться на дівчину. Та млосно совається на подушці. На її вустах під приглушеними лампами грає рожевий блиск. За чоловіком напружено спостерігають глядачі. Він розвертається і йде геть. Публіка розчаровано зітхає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник на одній картині розповів історію стосунків чоловіка і жінки

"Я нічого не відчув, не йокнуло. Це не моя доля, не моя пристрасть і не моя краса. Квіти не для неї, вони для іншої", - каже Антон. Наступною до Красуні наближається дівчина зі скобами в зубах. Швидко цілує у губи і тікає.

"Ідея проекту — терпіння. Наш народ довго терпить. Поки Красуня спить, спить усе королівство. Щоб воно прокинулося, треба Красуню розбудити, - каже Тарас Полатайко. - Принц має пройти через труднощі, чагарник, аби зрозумів, що це не так легко поцілувати Красуню. У залі працює три охоронці — два на вході, один слідкує за адекватною поведінкою принца. У них такі ж права, як в ексклюзивному ресторані. Принци проходять герпес-контроль, у нетверезому стані ніхто не зайде. Дівчину можна поцілувати один раз. Якщо їй це не подобається, вона піднімає руку. Принц, як джентльмен, має зрозуміти, що цього досить. Якщо не розуміє, будуть працювати охоронці".

Попередньо до проекту відібрали п'ять дівчат. Кожна спатиме по 3 дні. Якщо Красуня завчасно не розплющить очі, перформенс триватиме до 9-го вересня.

"Красуня може розплющити очі на десятій хвилині проекту. Для цього  тримаємо тут пляшку з шампанським, відкорковуємо її і пара одружується. Усе записується на відео для документації проекту. Щоб ніхто не мав претензій — розплющила чи не розплющила очі, цілував чи ні", - пояснив художник. Першого дня Красуня очей не розплющила.

Зараз ви читаєте новину «На проекті "Спляча Красуня" чоловіки проходять герпес-контроль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі