четвер, 19 жовтня 2017 13:58

20 вражаючих картин, написаних душевнохворими людьми
20

Фото: Іnstagram

Творчі люди і люди з психопатологією мають схожі риси: схильність до нестандартного мислення, прискорений розумовий процес, підвищена чутливість і багата фантазія. Пропонуємо підбірку картин людей з різними психічними відхиленнями.

Серед робіт картини Девіда Дьюірдта. Бельгійський художник описує свою творчість так: "У мене подвійний маршрут: як художника і як посередника в аудиторію, яка страждає на тяжкі психічні захворювання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російського художника запроторили до психлікарні

Шизофренік Зіро малює своїх "внутрішніх демонів". Окрім того в підбірці є роботи Дуна Рідделла.

Роботи з данського музею Ovartaci, який володіє найбільшою в Європі колекцією картин душевнохворих художників. Він розташований на території психіатричної клініки Аархус. Але всі експонати - це творчість не просто психічно хворих людей, а справжніх художників, просто з діагнозом. А ще роботи з музею Гуггінга. Там зібрана вся австрійська шизофренічна творчість за останні 40 років.

Кураторка з Києва, яка вже кілька років живе і працює в Берліні, Дарина Придибайло-Пащенко створила проект Troeshchyna Project.

Зараз ви читаєте новину «20 вражаючих картин, написаних душевнохворими людьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі