Ексклюзиви
середа, 18 жовтня 2017 17:14

"У мені сидить ненависть до Троєщини" - оголена художниця позувала на тлі київських пейзажів
8

Дарина Придибайло-Пащенко створила проект Troeshchyna Project
Фото: Сultprostir.ua
Дарина Придибайло-Пащенко створила проект Troeshchyna Project
Дарина Придибайло-Пащенко створила проект Troeshchyna Project
Дарина Придибайло-Пащенко створила проект Troeshchyna Project
Дарина Придибайло-Пащенко створила проект Troeshchyna Project

Кураторка з Києва, яка вже кілька років живе і працює в Берліні, Дарина Придибайло-Пащенко створила Troeshchyna Project. Він складається з відео, аудіо та фотодокументації перформансу, реалізованого ще 2015-го і присвяченого Троєщині, де пройшла більша частина життя героїні.

"Я жила на Троєщині з 1990 року. Практично відразу після мого народження батьки отримали тут квартиру і перебрались у неї. Вони живуть тут досі, дуже люблять цей район. Я часто переїжджала в інші райони та на інший берег Києва, а потім - в інші міста й країни, повертаючись додому час від часу. Остаточно поїхала з Троєщини 2011-го. Під час одного приїзду зрозуміла, що в мені сидить ненависть до Троєщини. Більш того, я ненавиділа себе за те, що тут живу. Мене дратувало, коли хтось запитував, звідки я. Соромилась говорити таксистам, куди мені їхати. Після тривалої відсутності вдома мені вдалося трохи розібратися у своїх почуттях щодо Троєщини: я зрозуміла, що тут є якась тривога, непроговореність, лакуна – її я позначила "тріщиною", - каже Дарина Придибайло-Пащенко в інтерв'ю для Сultprostir.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невдалий перформанс: гола норвезька художниця застряла на дереві

Художниця позувала оголеною із замальованими зеленкою сосками на тлі пейзажів та забудов на Троєщині. Задокументувати дійство запросила художницю Ані Зур.

"Я була повністю оголена, оскільки використовувала в роботі своє тіло. Але водночас на фото можна помітити, що у мене вечірній макіяж і зелені соски. Я не хотіла мати занадто натуралістичний вигляд, тому що тут не відчуваю себе так – я є частиною цивілізації, на мені є її відбитки. Зелені соски – це рани. Зазвичай зеленкою замазують соски матері, коли відлучають дітей від грудей. Це момент розриву, який я хотіла зобразити на своєму тілі. Тільки потім я помітила, що таким самим яскраво-зеленим кольором пофарбовані паркани, якими захищають будівництво – їх теж часто можна зустріти на Троєщині", - каже Придибайло-Пащенко.

Білоруський фотограф Дар'я Соколова зробила серію фотографій з оголеними моделями. Дівчата позували на пеньках величезних дерев і серед колод. Автор намагалася привернути увагу до проблеми глобальних змін клімату.

Зараз ви читаєте новину «"У мені сидить ненависть до Троєщини" - оголена художниця позувала на тлі київських пейзажів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі