середа, 18 жовтня 2017 11:28

Російського художника запроторили до психлікарні

Російського художника запроторили до психлікарні
Російського художника Петра Павленського запроторили до психлікарні Фото: Еспресо.TV

Російського художника-акціоніста Петра Павленського, якого раніше затримали за підпал та відпустили, перевели до психіатричного стаціонару перфектури поліції.

Знайома Павленського Оксана Шалигіна наразі залишається під вартою. Двом підозрюваним пред'являють звинувачення в "умисному підпалі з використанням запалювальних речовин". Про це пише Le Figaro.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальний російський митець Петро Павленський підпалив будівлю Банку Франції

Розслідування справи передали до відання районної поліції.

В ніч на 16 жовтня скандально відомий російський атракціоніст Петро Павленський цього разу відзначився у Франції – він підпалив будівлю Банку Франції. Після чого був затриманий поліцією. Опісля в Інтернеті опублікували відеозапис, на кадрах якого видно, як відомий Петро Павленський підпалює будівлю.

Своїм "перфомансом" Павленський закликав почати революцію у Франції, стверджуючи, що банкіри зайняли місце монархів.

Раніше Павленський прославився низкою скандальних витівок в Росії: зокрема, в 2013 році він прибив свої геніталії цвяхом до бруківки на Червоній площі, а в 2016 році підпалив двері в управлінні ФСБ. У 2017 році художникові надали політичний притулок у Франції.

Зараз ви читаєте новину «Російського художника запроторили до психлікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі