неділя, 11 червня 2017 15:35

12-метровий динозавр-клон важить 6 тонн

12-метровий динозавр-клон важить 6 тонн
12-метровий динозавр-клон вважить 6 тонн. ФОТО: geekcity.ru

11 червня 1993 року вийшов в прокат фільм Стівена Спілберга "Парк Юрського періоду".

Науково-фантастична стрічка знята за мотивами однойменного роману письменника Майкла Крайтона. У фільмі розповідається про вигаданий острів, на якому був створений парк розваг з живими динозаврами, виведеними за допомогою клонування. Власник парку запросив групу науковців проінспектувати парк до його відкриття. Через диверсію одного зі співробітників динозаври вириваються на волю, а технічний персонал і відвідувачі намагаються втекти з острова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бездарність" – культовому режисеру в кіношколі дали під зад

Хронометраж картини становить 127 хвилин, з яких тільки 15 показують самих динозаврів.

Анімаційна модель тиранозавра в повний зріст важила 6 тонн і була заввишки 6 метрів при довжині – 12. Рев тиранозавра складався із сполучених разом голосів слоненяти, тигра і алігатора, а для його дихання були використано звук видихання повітря китом.

Хронометраж картини становить 127 хвилин, з яких тільки 15 показують самих динозаврів

Під час зйомок першої атаки тиранозавра, яка відбувалася в сильну зливу, гумова модель динозавра ввібрала в себе велику кількість води. Сконструйований тиранозавр став більш важким і практично некерованим. Знімальній групі довелося працювати всю ніч, щоб його висушити. Згодом прийняли рішення побудувати спеціальну платформу над тиранозавром поза полем видимості камери, яка б утримувала потоки води.

Стівен Алан Спілберґ (1946) – американський кінорежисер, сценарист і продюсер єврейського походження.

Зараз ви читаєте новину «12-метровий динозавр-клон важить 6 тонн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі