Ексклюзиви
понеділок, 14 листопада 2016 13:01

12 українських художників оживили картини Ван Ґоґа

12 українських художників оживили картини Ван Ґоґа

12 українських митців працюють у складі міжнародної групи художників над створенням першого повнометражного анімаційного фільму про нідерландського художника Вінсента Віллема ван Ґоґа.

Англо-польський фільм "З любов'ю, Вінсент" в оригінальний спосіб розповість про життя і творчість знакового митця. Живописці створили 62 450 малюнки масляними фарбами на полотні. Роботу ведуть 4 роки поспіль.

"Справа відбувається так: актори зіграли свої ролі і ми, художники, їх промальовували. У кожного стоїть полотно з олійними фарбами. Ми малюємо кожен рух і кожен кадр. У нас є три студії, головна в польських містах Гданськ і Вроцлав та в Греції. Всього беруть участь десь 100-130 художників, не рахуючи комп'ютерних графіків", - каже художник Андрій Македон, який працює над створенням фільму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Документи: Ван Ґоґ все-таки відрізав собі вухо

Окрім Македона, до проекту залучили таких українських художників, як Андрій Ковтунович, Світлана Гаврічук, Тетяна Очередько, Катерина Очередько, Юлія Решетник, Олена Хорхоль, Анастасія Бонішко, Марина Савченко, Віталій Мурин, Марія Шепеленко та Ярослав Свірняк.

Виробництво фільму здійснюють оскароносні кіностудії BreakThru Films та Trademark Films. Прем'єра картини "З любов'ю, Вінсент" відбудеться 2017 року в польському Вроцлаві.

126 років тому Вінсент ван Ґоґ вистрілив собі в груди з револьвера. Тяжко поранений помер за 2 дні на руках брата.

Зараз ви читаєте новину «12 українських художників оживили картини Ван Ґоґа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі