Ексклюзиви
вівторок, 25 червня 2019 12:00

10 років без Майкла Джексона
7

25 червня 2009-го помер король поп-музики 50-річний Майкл Джексон. Йому увів смертельну дозу медичного препарату "Пропафол" лікар Конрад Мюррей. Співак помер від передозування, лікаря засудили за "ненавмисне вбивство". Він вийшов за 2 роки за зразкову поведінку.

Артист народився 29 серпня 1958-го у місті Гері американського штату Індіана в родині кранівника і домогосподарки. Був сьомим із дев'яти дітей Джексонів. Майкл стверджував, що батько неодноразово принижував його морально і фізично.

Одного разу серед ночі батько надів страшну маску і з криком забрався у вікно до сплячого Майкла. Так він хотів привчити дітей закривати вікна перед сном. Після цього випадку дитину мучили жахіття про те, як його викрадають із власної спальні. 2003-го сам Джозеф Джексон зізнався в тому, що дійсно бив дітей.

Музичні успіхи

Проте саме батько привів Майкла на сцену: Джозеф об'єднав п'ятьох своїх нащадків у музичний колектив The Jackson 5. Майкл був наймолодшим учасником групи.

1970-го музичній родині вдалося вийти на загальнонаціональний рівень - їхні перші кілька синглів відзначилися на вищій сходинці американського чарту Billboard Hot 100.

1978-го Майкл знявся разом із Даяною Росс в екранізації бродвейського мюзиклу The Wiz. На зйомках він познайомився з музичним режисером Квінсі Джонсом, який став продюсером його найвідоміших альбомів. Перший із них, Off the Wall, вийшов 10 серпня 1979-го. Диско-хіт Don't Stop 'Til You Get Enough і більш повільна композиція Rock With You піднялися на вершини музичних чартів, а сам альбом розійшовся більш ніж 20-мільйонним тиражем. Критики вважають Off the Wall останньою іскрою епохи музики диско.

30 листопада 1982-го вийшов альбом Thriller, який увійшов в історію як найбільш продаваний альбом у світі. Thriller очолював Billboard-200 протягом 9-ти місяців (37 тижнів ) і не залишав меж цього чарту більше 2-х років (122 тижнів ). За цей альбом Джексон отримав 7 премій Греммі та 7 American Music Awards. 1985-го альбом був названий Книгою рекордів Гіннесса "найбільш продаваним альбомом усіх часів і народів". Джексон і його продюсери використовували музичне телебачення, яке активно розвивалося в той час. Його відеоролики стали першими кліпами чорношкірого виконавця в постійній ротації телеканалу MTV.

80-ті роки ХХ ст.: це золота епоха Майкла Джексона. 25 березня 1983-го на ювілейному шоу Motown-25 : Yesterday, Today, Forever, під час виконання пісні Billie Jean Майкл Джексон вперше продемонстрував свою відому "місячну ходу". Цей виступ увійшов до списку назначущішим моментом на американському телебаченні.

Відтоді ім'я Майкла Джексона не сходило з вершин хіт-парадів.

У житті Майкл Джексон дружив з Даяною Росс, Брук Шилдс, Елізабет Тейлор, Марлоном Брандо, Едді Мерфі, Марком Лестером, Крісом Такером, Майколеєм Калкіном, Елтоном Джоном, Лайонелом Річі, Стіві Уандером, Омером Бхатті. Крім того, Майкл Джексон захоплювався талантом Фредді Мерк'юрі і відвідував концерти групи Queen. Був у добрих дружніх стосунках з принцесою Діаною.

Пластика

З середини 1980-х років зовнішність Майкла Джексона помітно змінилася. Його шкіра ставала все світлішою. Як розповів сам Джексон, причина його "білизни" - рідкісна генетична хвороба вітіліго і тому є безліч підтверджень на фотографіях, де видно білі молочні плями на тілі Майкла. Ці зміни приховували за допомогою гриму. Джексон категорично заперечив чутки, ніби навмисно намагався перетворитися в білу людину. Хвороба змушувала співака постійно закриватися від сонця за допомогою парасольок, масок, темного багатошарового одягу.

Кажуть, на пластичні операції Джексон витратив $300 тис. Зробив їх від семи до 50. Проте співак запевняє, що було лише дві операції.

На концерті 1979-го він упав зі сцени і зламав носа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Майкла Джексона псується обличчя

"Вирішив його звузити — ніс і так уже не буде таким, як раніше, — розповідав після операції. — У дитинстві батько часто казав, що я був би красунчиком, якби не товстий ніс".

Через вісім років йому ще звузили ніс, розширили вилиці. За три роки вшили імплантант із ямочкою на підборідді. 1999 року трохи розширили ніс, підтягнули шкіру навколо очей і наростили бороду. Наступного року відвалився кінчик носа.

"Майкл так звузив ніс, що хрящова тканина повністю атрофувалася", — казала Вернер Манг, хірург Джексона.

Новий ніс Джексону зробили 2003-го — зі шматка його ж вушного хряща. Майкл оселився на околицях Лос-Анджелеса на ранчо Неверленд, яке купив за $7 млрд. Його почали вважати дивакуватим. Він спав у труні з кондиціонером. На честь улюбленої актриси Елізабет Тейлор звів вівтар, годинами просиджував біля нього.

Сексуальні домагання

Майкл запрошував до маєтку дітей із околиць. Після цього батьки 13-річного підлітка звинуватили Майкла в сексуальних домаганнях до дитини. Джексон заплатив родині хлопчика $20 млн. На суді кухар Філіп Лемарк заявив, що бачив, як Майкл кохався із Макколеєм Калкіним, актором із фільму "Один удома".

У грудні 2005-го на Джексона знову подали до суду. Батько неповнолітнього стверджував, що співак споїв його сина і зґвалтував сім разів. Майкл визнав, що тільки спав із хлопчиком в одному ліжку.

"Але це ж дуже мило, — заявив. — Якось я регулярно спав із хворим на рак 12-річним хлопчиком, і дитина одужала без ліків".

Пізніше на Джексона подав до суду батько ще одного 13-річного підлітка.

Майкл заперечував усі звинувачення, а члени його сім'ї оголосили, що він був жертвою вимагання. Один друг, Фірпо Карр, казав: "Я дивуюся, що вони не звинуватили його в жорстокості, бо він має і зоопарк. Я думаю, що через деякий час це буде здаватися безглуздим". Присяжні визнали, що Джексон не винен за всіма пунктами. Після смерті співака в 2009 році підліток зізнався, що батько змусив його обмовити Джексона заради грошей.

Дружини і діти

Першою дружиною Майкла Джексона була Лайза Марія Преслі, донька співака Елвіса Преслі. Вони познайомилися у гримерці після концерту. Дівчина прийшла з пляшкою віскі. Побралися 1994-го на таємній церемонії в Домініканській Республіці. Через півтора року вони розлучилися, бо Майкл хотів своїх дітей, а дружина, яка мала своїх двох, відмовляла йому. Вона вважала співка емоційно незрілим. Вона була переконана, що йому самому потрібен був батько. Джексон зізнався: "Моя подруга Деббі Роу (асистентка дерматолога Дебора Роу, яка лікувала його і роками підтримувала) сказала, що завагітніє від мене і виносить нашу дитину. Якщо ти цього не зробиш, то зробить вона. Як тобі це?" Преслі байдуже відповіла, що її це влаштовує

Джексон і Роу побралися, коли жінка була на п'ятому місяці вагітності. Дебора народила Принса Майкла Молодшого у 1996, а потім і доньку Періс Майкл Кетрін.

Деббі казала своїй подрузі: "Якби люди знали його, як я, вони б не подумали, що він дивний. Він унікальний".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спадкоємці Джексона вимагають від телеканалу $100 мільйонів

Він завжди хотів мати велику сім'ю, а його друга дружина згадувала, що коли він дізнався про те, що буде батьком, мало не збожеволів від радості і щастя. Він накупив книг про виховання дітей, із задоволенням підбирав ще не народженому первістку гардероб, а щоб майбутній малюк навчився впізнавати його голос, Деббі прикладала навушники до живота.

Джексон із задоволенням займався зі своїми дітьми, він грався з ними, співав їм, укладав спати, вставав до них ночами, щоб поміняти підгузки.

За три роки Дебора подала на розлучення. Дітей залишила Джексону.

"Мої діти не називають мене мамою, бо я не хочу, щоб вони мене так називали. Це діти Майкла. Не те, щоб це не мої діти, я їх народила, бо хотіла, щоб він був їхнім батьком. Люди кажуть: "Я не можу повірити, що вона залишила своїх дітей". Залишити їх? Я залишила своїх дітей? Я "не" залишала своїх дітей. Мої діти з їхнім батьком, де вони і повинні бути. Я зробила це не для того, щоб бути матір'ю .."

Джексон хотів ще 3-го сина. У 2002-го від невідомої сурогатної матер народився Принс Майкл Другий.

На себе та дітей Джексон щомісяця витрачав $1,5 млн. заробляючи за рік 80.

Опіку над дітьми після смерті Джексона взяла його мати - Кетрін Джексон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явився трейлер скандального фільму про Майкла Джексона

300 мільйонів доларів Майкл Джексон віддав на благодійність, переважно голодним дітям Африки

Після себе легендарний артист залишив 400 мільйонів доларів боргів. Але його творчість приносить чималі дивіденди і після смерті – близько 75 мільйонів у рік. А в 2016 році на рахунок Джексона прийшли рекордні 825 мільйонів доларів - найбільший на сьогоднішній момент річний дохід серед живих і померлих зірок шоу-бізнесу.

Зараз ви читаєте новину «10 років без Майкла Джексона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі