четвер, 16 серпня 2012 21:59

Український фотограф Єфрем Лукацький показав вражаючі "Моменти часу"
21

Фотографії з гарячих точок планети
Фото: Фото: Сергій Старостенко

Сьогодні, 16 серпня, відбулося неофіційне відкриття фотовиставки "Моменти часу". На ній представлені знімки українського фотографа Єфрема Лукацького: фотографії з гарячих точок планети, кадри затримання рекетирів у 90-ті, портрети політичних діячів і митців.

"Всі ці фотографії були надруковані в найвпливовіших газетах світу - "Нью-Йорк таймс", "Гардіанс", "Індепендент". Більшість з них була на першій шпальті", - розказав автор.

Чи не найбільше Лукацький пишається знімками, на яких після проголошення незалежності України у парламент заносять державний прапор.

"Акт проголошення незалежності країни — подія унікальна. Для мене це — одні з найголовніших моїх фотографій", - сказав він.

Один зі знімків фотографа продали на аукціоні "Сотбіс".

"То була дуже смішна ситуація. Через інтернет до мене звернулися незнайомі люди з Великобританії, сказали, що бачили в газетах моє фото і воно їм дуже сподобалося. На ньому важкоатлетка піднімає штангу, але не кривиться від напруження, а посміхається. Запитали, чи можуть вони виставити її на аукціон. Я подумав, що це якийсь поганий жарт, кажу: "Нема питань!". Відправив їм файл з фото і забув. Приходить лист: "Куди перевести гроші?". Відписую: "В якійсь благодійний фонд" - бо все ще впевнений, що хтось жартує. Потім отримую повідомлення від "Сотбіс" - за скільки продали фотографію, і подяку від цього фонду — він допомагав людям з якоюсь певною хворобою. За скільки фотографію продали — не хочу і згадувати! Треба було залишити собі бодай 10 відсотків — хоча б машину поміняв", - розказав він.

Виставку організував Міжнародний благодійний фонд "Військове братерство".

"Моменти часу" - це продовження проекту "Війна краде дитинство", на якому також були представлені фотографії Єфрема. Ідея - показати цінність людського життя, примусити людей згадати такі поняття як співпереживання і добросердечність. Діти люблять грати у війну — і ми хочемо їм показати, чим є війна насправді, що на війні є не тільки ті, хто цілиться в людей, але і жертви — ті, в кого ціляться. Цією виставкою ми звертаємося до дорослих — не допустіть повторення таких подій в Україні. Єфрем — фактично миротворець, бо його роботи завжди допомагають об'єктивно оцінити ситуацію", - розказав голова правління фонду Олександр Котирло.

Виставка працюватиме до 26 серпня, офіційне відкриття заплановане на 21 число, проходить в Українському домі.

Зараз ви читаєте новину «Український фотограф Єфрем Лукацький показав вражаючі "Моменти часу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі