вівторок, 21 серпня 2012 12:48

На фестивалі "Захід" співали про свободу Білорусі
11

За попередніми підрахунками, фестиваль відвідали близько 10 000 меломанів
Фото: Фото: Андрій Дашко
Вхід на три дні фестивалю коштував 200 гривень
"Мені додає енергії присутність моїх земляків. Я вірю, що у кожного народу є своя  важлива місія. Я білорус, ми група Ляпис Трубецкой, республіка Білорусь, місто-герой Мінськ, Білорусь — FREEDOM!",  - кричав лідер гурту Сергій Міхалок із сцени
Білоруси привезли з собою  червоно-білий прапор, який використовує опозиція

Фестиваль ЗАХІД відбувся вчетверте 17-19 серпня у колишньому дитячому таборі "Сонячна Галявина" в Родатичах неподалік від Львова. Вхід на три дні фестивалю коштував 200 гривень.

За попередніми підрахунками, фестиваль відвідали близько 10 000 меломанів. Найбільше приїхало з Львівщини та Закарпаття, багато було киян, чернігівчан. Близько двохсот - білорусів. На фестивалі виступали білоруські гурти Крамбабуля та Ляпіс Трубецкой. Білоруси привезли з собою червоно-білий прапор, який використовує опозиція.

"Мені додає енергії присутність моїх земляків. Я вірю, що у кожного народу є своя важлива місія. Я білорус, ми група Ляпис Трубецкой, республіка Білорусь, місто-герой Мінськ, Білорусь — FREEDOM!" - кричав лідер гурту Сергій Міхалок із сцени. На півторагодинному виступі звучали усі нові пісні білорусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На території "Арени Львів" виступить ді-джей Армін ван Бюрен

На ЗАХОДІ 2012 виступали: Ляпіс Трубецькой, Бумбокс, Zdob Si Zdub, Крихітка, Тартак, Тол, Rocky Leon, Роллікс, Тостер, Qarpa, O.Torvald, Анна, Тінь Сонця, Atmasfera, Брем Стокер, the Вйо, Крамбамбуля, Пан Пупец, Гуцул Каліпсо, Флайzzzа, Серцевий напад, Bandurband, Фіолет, Оратанія, Dance Party. Dance! Dance!, Алоізій, Карамболь, Медовий Полин, Atmasfera, Брем Стокер, Rocky Leon та багато інших.

Найбільше людей під сценою зібрали виступи у перший день фестивалю — гурту "Тартак", другого дня — "Ляпіса Трубецкого" , третього - киян "Бумбокс". Щоночі у небо запускали десятки небесних ліхтариків.

Інфраструктура фестивалю значно покращена, порівняно з минулим роком. Дозволили ставити намети в будь-якому місці, туалетів та душових було вдосталь в наметовому містечку. У перші два дні ведучий зі сцени часто оголошував не залишати цінні речі в наметі, оскільки траплялися крадіжки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Білоруська влада склала список із музикантів, які не відповідають стандартам"

У 19-річної тернопільчанки Оксани із намету поцупили спальник та пакет з особистими речами

"Шкода було дуже спальника, мені його друзі подарували, ночувати прийшлося на одному з подругою. А наступного дня за десять метрів в лісі знайшла і спальник, і свої речі. Не розумію, кому це було потрібно".

Окрім двох великих сцен, працювала літературна сцена. Показували короткометражні фільми, проходили майстер-класи та театральні виступи.

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі "Захід" співали про свободу Білорусі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі