понеділок, 02 липня 2012 22:36

На фестивалі "Трипільське коло" шукали кохання
14

“Територія кохання”
Фото: Фото: Анна Балакир
Еко-культурний фестиваль пройшов у м. Ржищів.

З 28 червня до 1 липня у місті Ржищеві Київської області пройшов еко-культурний фестиваль "Трипільське коло". На більше ніж 30-ти майданчиках виступили музичні гурти, дали майстер-класи з танців та народних ремесел, показали кіно. Фестиваль пройшов вп'яте.

"Ти перший раз на фестивалі?" - запитує 25-річний Олександр Санін з Запорізької області у дівчини Тані.

Вони бачаться вперше. Сидять на майданчику "Територія кохання". Тут близько трьох десятків хлопців і дівчат беруть участь у експрес-побаченні. Дівчата сидять у внутрішньому колі. Хлопці пересуваються по колу від однієї дівчини до іншої так, щоб встигнути з усіма поговорити.

"Я тут вп'яте. Щороку буваю", - каже Таня.

"Минулого року теж з багнюкою воювала?" - хлопець згадує, як торік фестиваль залило дощем.

"Ага!"

"А ти Діда Мазая пам'ятаєш?"

"Діда Мазая?" - дивується Таня.

"Слухай, ідемо з другом по фесту в передостанній день. Повертаємося з майстер-класу "Божичів" по танцях. Хотіли там з гарними дівчатами познайомитися. Але нас одні відшили. Тож настрій поганий-поганий. Дощ іде. Тут хтось підходить, хлопає по плащу: "Саня, ти глянь який перець!". Обертаюся. Бачу йде назустріч чоловік. Натягнув на себе усе, що мав — плащ, куртку, кофти. Спереду і ззаду прикріпив дошки дерев'яні — типу човен з кормою і стерном. А за ним кілька студентів переодягнених у зайців", - Олександр зривається на ноги і починає показувати весляра. Таня заливається сміхом.

За 2 хвилини ведуча починає бити у барабан і кричати: "Міняємося!"

"Прийшов поспілкуватися, може якісь стосунки зав'язати, а ні — так просто поржати, - каже хлопець. - Двох хвилин не вистачає, щоб пізнати дівчину. Навіть помилуватися за такий час не встигаєш. У мене зараз в особистому житті так собі — саме шукаю".

"Може це мій майбутній чоловік, а ви його відволікаєте", - грайливо надуває губи дівчина з приколеною до вишиванки табличкою "Людмила".

Вздовж дороги стоять майданчики фестивалю і кілька кав'ярень під накритими шатрами. Тут на килимах п'ють каву або індійський чай масала, зварений на молоці. За останній віддають 20 грн.

"Коли приїхав сюди вперше, ліг у траву і подумав: "Ого! Та що ж тут треба набудувати, щоб зробити фестиваль!", - каже останнього дня директор фестивалю Олесь Журавчак. - Цього разу повернулися до моделі першого року фестивалю — ярмарок знаходиться вздовж стежки наліво. Харчування по правій стороні поля. Центр залишили як стрижень. Тут розташовані майданчики фестивалю. Вже на вході видно велику сцену. Цього року з останньою були технічні накладки. Другого дня її робота затягнулася на 2 години, так само на наступний день. Два генератори не витримали напруги і перегоріли".

Організатор каже, що цей рік був тяжким через напругу під час організації "Трипільського кола".

"Ми рухаємося по колу спіралі. Тому цей рік був перехідним. Наступного року буде фестиваль присвячений стихії води — з чого ми і починали. Відповідно подальші фестивалі — вогню, повітрю і землі. А через 5 років знову буде парад стихій".

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі "Трипільське коло" шукали кохання ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі