вівторок, 23 серпня 2011 18:28

Литвин ходив "Мистецьким арсеналом" у супроводі тендітної директорки
21

Фото: ФОТО: Наталія ЧУБЕНКО

Вчора, 22 серпня, у столичному Мистецькому Арсеналі відкрилась виставка "Незалежні. Нове мистецтво нової країни 1991-2011". В експозиції - роботи 120 українських митців. На презентацію прийшли радник Президента Ганна Герман, спікер ВР Володимир Литвин, міністр культури Михайло Кулиняк, музикант Павло Гудімов, скульптор Олег Пінчук, екс-міністр сім'ї та молоді Юрій Павленко.

"Це не просто великий проект, а мега-проект. Тут представлені сучасні художники, які визначали розвиток мистецтва останні 20 років. Це такий зріз, жодної випадкової роботи немає. Митці не дуже люблять такі експозиції, називають їх "братньою могилою", де легко загубитися", - розповів куратор виставки Олександр Соловйов.

"Ця виставка зроблена швидко, вона велика й ефектна. А мені не вистачає історії і пильних поличок з томами, насиченими інформацією. Людина з вулиці нічого тут не зрозуміє. Так було і з попередньою експозицією Космічна Одіссея. Це просто черговий феєрверк вражень до дня Незалежності", - сказав художник Микита Кадан, учасник групи Р.Е.П. Його роботи також представлені в експозиції.

Спікера Володимира Литвина на виставці супроводжувала директор Арсеналу Наталія Заболотна та двоє охоронців.

"У мене сум'яття почуттів від виставки. Скажімо, фотографічний ряд про Донбас вражає своїм реалізмом, - зазначив Литвин. - Тут домінує критицизм, а це свідчить про те, що ми багато чого прогавили в питаннях організації нашого життя. До сучасного мистецтва ставлюсь толерантно і терпляче, далеко не все розуміючи. Я люблю живопис соцреалізму і художників невідомих, які вкладають душу. Таких людей можна знайти на провінції. Відвідуючи Софіївку в Умані, я завжди купую декілька картин, які б торкалися сільської тематики і людини".

Вхід на виставку коштуватиме — 30 грн., а пільгові квитки продаватимуть за 10 грн. У День Незалежності вхід на виставку буде безкоштовним.

Зараз ви читаєте новину «Литвин ходив "Мистецьким арсеналом" у супроводі тендітної директорки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі