Ексклюзиви
четвер, 08 вересня 2011 16:02

Кільчицька і дружина Кінаха роздивлялись картини за сотні тисяч доларів
16

Фото: Фото: Тарас Подолян

7 вересня у столичному музеї російського мистецтва відкрилася виставка французького художника українського походження Івана Песке. Показують 70 живописних та графічних робіт майстра. Всі вони — з приватної колекції колекціонера 52-річного Георгія Хаценкова з Монако.

"Іван Песке народився в Україні, а у 20-річному віці переїхав до Парижу. Там він подружився з Клодом Моне та П'єром Ренуаром. Він був художником широкого діапазону — малював не тільки пейзажі, а й портрети та натюрморти. Песке став яскравим представником паризької школи імпресіонізму, та при цьому на його роботах видно, що енергетику він отримував з України", - розповів кореспонденту Gazeta.ua директор музею Юрій Вакуленко.

"Зараз його картини часто можна зустріти на аукціонах. Ціна на них починається від 100 тисяч доларів", - додав він.

Георгій Хаценков почав збирати картини Песке 20 років тому.

"Купував їх у приватних колекціонерів та у родичів художника. Картини привіз на спеціальному мікроавтобусі, всередині якого підтримується температура +20 градусів, а вологість не перевищує 30%. Застрахували їх на кілька мільйонів євро", - розповів колекціонер.

На відкриття виставки прийшла Ірена Кільчицька, Марина Кінах та Анатолій Борсюк.

"Мені дуже подобається імпресіоністи. Вдома маю кілька робіт в цьому напрямку. Але на стіни їх не вішаю", - поділилася Ірена Кільчицька.

Зараз ви читаєте новину «Кільчицька і дружина Кінаха роздивлялись картини за сотні тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі