четвер, 01 вересня 2011 13:57

Київським бабусям присвятили виставку
13

Фото: Фото: Андрій Шматов

31 серпня у київській "Я галереї" відкрилася виставки картин Світлани Струк та Юрія Кузьменка. Художники виставили свої роботи у двох окремих кімнатах. Світлана Струк представила 10 картин серії "Маленькі і великі".

"Ідею цих робіт виношувала роками, - розповіла художниця. - Не вистачало засобів виразності, хисту, життєвого досвіду, щоб висловити через картини свої почуття. Роботи намалювала за останній рік. Я показала місто у листопаді, на початку зими. Для мене — це час найбільших вражень, який спонукає до роздумів".

Картини Струк називаються "Дарницька бабуся", "Лук'янівка ввечері", "Бабуся і пиво". На останній зображена бабуся на фоні прилавків з пивом. Усі картини намальовані олійними фарбами.

"Я хотіла передати відчуття людини, яка потрапила до великого міста. Це розгубленість, пошук, втома. Я це добре відчуваю, бо приїхала до Києва з Івано-Франківська. Я намалювала картину з трьома цибулинами, які взимку проростають у склянках з водою на міському підвіконні. Тут є аналогія з німецьким живописцем Альбрехтом Дюрером. Він зобразив нарциси - одна квітка тільки розпускається, а інша уже опадає. Коротке життя, яке минає — я це мала на увазі", - зауважила вона.

У своїй серії "Квантовий суп" севастопольський художник Юрій Кузьменко використав мішану техніку. Він працював з олійними фарбами, кахельною плиткою, алюмінієвими тарілками.

Виставки Світлани Струк і Юрія Кузьменка триватимуть до 3 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Київським бабусям присвятили виставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі